Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Підприємство зареєструвалосьплатником єдиного податку 3-ї групи. Умови реєстрації платником ПДВ

Дата: 14.08.2019 15:28
Кількість переглядів: 478

Фото без опису

Ставка єдиногоподатку, визначена для третьої групи у розмірі 3% у разі сплати ПДВ, може бутиобрана:

- суб’єктомгосподарювання, який зареєстрований платником ПДВ у разі переходу ним наспрощену систему оподаткування шляхом подання заяви щодо переходу на спрощенусистему оподаткування не пізніше ніж за 15 календарних днів до початкунаступного календарного кварталу;

- платникомєдиного податку третьої групи, який обрав ставку єдиного податку в розмірі 5%,у разі добровільної зміни ставки єдиного податку шляхом подання заяви щодозміни ставки єдиного податку не пізніше ніж за 15 календарних днів до початкукалендарного кварталу, в якому буде застосовуватися нова ставка, та реєстраціїтакого платника платником ПДВ;

- суб’єктомгосподарювання, який не зареєстрований платником ПДВ, у разі його переходу наспрощену систему оподаткування або зміни групи платників єдиного податку шляхомреєстрації платником ПДВ відповідно до розд. V ПКУ і подання заяви щодопереходу на спрощену систему оподаткування або зміни групи платників єдиногоподатку не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступногокалендарного кварталу, в якому здійснено реєстрацію платником ПДВ.

Новостворенісуб’єкти господарювання, які протягом 10 днів з дня державної реєстрації подализаяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку,встановленої для 3-ї групи, яка не передбачає сплату ПДВ, вважаються платникамиєдиного податку з дня їх державної реєстрації.

У разі зміниставки єдиного податку реєстраційна заява подається не пізніше ніж за 15календарних днів до початку календарного кварталу, в якому буде застосовуватисяставка єдиного податку, що передбачає сплату ПДВ.

Отже,новостворена юридична особа може обрати ставку єдиного податку, що передбачаєсплату ПДВ (третя група – 3%), лише після здійснення реєстрації платникомподатку на додану вартість.

Тобтоновостворена юридична особа може зареєструватися з дня державної реєстрації якплатник єдиного податку третьої групи зі ставкою 5% та не пізніше ніж за 15днів до початку наступного кварталу подати заяву про перехід на сплату єдиногоподатку за ставкою 3% (для третьої групи) та подати заяву на реєстраціюплатником податку на додану вартість.

Зазначена нормапередбачена абз. другим п. 183.4 ст. 183; п.п. 4 п. 293.8 ст. 293, абз. другимп.п. 298.1.2 ст. 298 Податкового кодексу України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора