Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Кількість споживачів е-послуг у Запоріжжі збільшиться задопомогою місцевих бібліотек

Дата: 14.08.2019 15:23
Кількість переглядів: 428

Фото без опису

 "Діджиталізація", "держава в смартфоні","інтернет-банкінг", "е-комерція" – щодня все більше людейзнайомляться з цими поняттями та опановують нові, зручні сервіси, користуванняякими заощаджує час і ресурси.

Оскільки окрім приватних компаній електронні послуги надають більшістьдержавних установ, існує потреба підвищувати в суспільстві ІТ-грамотність тапопуляризувати доступність онлайн обслуговування, яке пропонують громадянамцентральні і місцеві органи влади.

Саме цим питанням був присвячений перший круглий стіл, який сьогоднівідбувся у Запоріжжі в рамках регіонального проекту з поширення електронноїдемократії та комерції. Захід, організований Запорізькою обласною універсальноюнауковою бібліотекою та громадською організацією "Запорізька бібліотечнаасоціація", об'єднав суб'єктів надання е-послуг – представників органівобласної і міської влади, фіскальної служби регіону, Пенсійного фонду вЗапорізькій області та інших відомств.

Позицію фіскальної служби Запорізької області під час обговоренняпредставила начальниця відділу комунікацій Людмила Савченко. Вона зауважила, щовже сьогодні суб'єкти підприємництва і громадяни активно взаємодіють зфіскальною службою за допомогою онлайн сервісів. Зокрема, 76 відсотківподаткової звітності на Запоріжжі подається саме в електронному вигляді. Крімтого, поступово збільшується кількість користувачів Електронного кабінету – наданий час вже майже 94 тисячі платників податків регіону користуються йогоперевагами. Фіскальна служба зацікавлена в розширенні кола користувачівелектронних послуг, особливо з віддалених від податкових інспекцій населенихпунктів. Тому податківці, безумовно, зацікавлені у співпраці з громадськимиорганізаціями, які поширюватимуть цю інформацію.

Організатори проекту повідомили, що на Запоріжжі функціонує близькопівтисячі бібліотек, працівники яких готові консультувати громадськість щодовикористання онлайн-платформ та вже мають позитивний досвід впровадженнянавчальних програм та пунктів доступу до інформації органів влади.

Під час круглого столу учасники обговорили шляхи співпраці та організаціїпросвітницьких заходів.

Так, вже найближчим часом на базі обласної бібліотеки буде створеноконсультаційно-тренінговий центр, який проводитиме серед громадян тренінги зпідвищення комп'ютерної грамотності та використання е-послуг від державнихустанов і організацій. Крім того, у подальшій перспективі запорізькібібліотекарі інформуватимуть відвідувачів та надаватимуть консультації щодороботи різних онлайн сервісів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора