Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Формування доходу підприємцем - платником єдиного податку. Які правила?

Дата: 12.08.2019 07:59
Кількість переглядів: 395

Фото без опису

Доходом фізичної особи - підприємця – платника єдиного податку є дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/абобезготівковій); матеріальній або нематеріальній формі.

До суми доходу платника єдиного податку включається вартість безоплатно отриманих протягомзвітного періоду товарів (робіт, послуг).

Безоплатно отриманими вважаються товари (роботи, послуги), надані платнику єдиного податкузгідно з письмовими договорами дарування та іншими письмовими договорами, укладеними згідно із законодавством, за якими не передбачено грошової або іншоїкомпенсації вартості таких товарів (робіт, послуг) чи їх повернення, а такожтовари, передані платнику єдиного податку на відповідальне зберігання івикористані таким платником єдиного податку.

Датою отриманнядоходу платника єдиного податку є дата надходження коштів у грошовій(готівковій або безготівковій) формі, дата підписання платником єдиного податкуакта приймання-передачі безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг).

У платникаєдиного податку третьої групи, який є платником ПДВ, до доходу за звітнийперіод включається сума кредиторської заборгованості, за якою минув строкпозовної давності. Дата отримання доходу - дата списання кредиторськоїзаборгованості, за якою минув строк позовної давності.

Разом з тим, додоходу не включаються отримані такою фізичною особою пасивні доходи у виглядіпроцентів, дивідендів, роялті, страхові виплати і відшкодування, а такождоходи, отримані від продажу рухомого та нерухомого майна, яке належить направі власності фізичній особі та використовується в її господарськійдіяльності.

Зазначена нормапередбачена п. 292.1, п. 292.3, п. 292.6 ст. 292 Податкового кодексу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора