Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Фізична особа має квартири в різних населених пунктах. Куди звертатись для звірки сплати податку на нерухомість?

Дата: 12.08.2019 07:57
Кількість переглядів: 438

Фото без опису

Обчислення сумиподатку з об'єктів житлової та нежитлової нерухомості, які перебувають увласності фізичних осіб, здійснюється фіскальним органом за місцем податковоїадреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості.

Податкове повідомлення-рішення про сплату податку та відповідні платіжніреквізити за місцезнаходженням об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості,надсилаються (вручаються) фізичній особі - платнику податку фіскальним органомза місцем його податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня року, що настаєза базовим податковим (звітним) періодом (роком).

Податоксплачується за місцем розташування об'єкта нерухомості протягом 60 днів з днявручення податкового повідомлення-рішення.

Фізичні особи - платники податку на нерухоме майно, маютьправо звернутися з письмовою заявою до фіскального органу за місцем проживання(реєстрації) для проведення звірки даних щодо:

- об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, в томучислі їх часток, що перебувають у власності платника податку;

- розміру загальної площі об’єктів житлової та/абонежитлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку;

- права на користування пільгою із сплати податку;

- розміру ставки податку;

- нарахованої суми податку.

У разі виявлення розбіжностей міжданими контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку напідставі оригіналів відповідних документів, зокрема, документів на правовласності, фіскальний орган за місцем проживання (реєстрації) платника податкупроводить перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове податковеповідомлення-рішення.

Попереднє податковеповідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).

Отже, громадяни- власники декількох об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості,розміщених в різних населених пунктах, для проведення звірки даних можутьзвернутися до фіскального органу за місцем проживання (реєстрації).

Зазначена норма передбачена  п.п. 266.7.3 ст. 266 Податкового кодексу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора