Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Подання повідомлення про об’єкти оподаткування за ф. № 20-ОПП в електронній формі

Дата: 12.08.2019 07:51
Кількість переглядів: 539

Фото без опису

Платник податків зобов’язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку, повідомляти провсі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, контролюючі органи за основним місцем обліку згідно з «Порядком обліку платників податків»,затвердженим наказом МФУ від 09.12.2011 № 1588 (п. 63.3 ст. 63 Податковогокодексу).

Облік об’єктів оподаткування здійснюється на підставі поданогоплатником податків згідно з п. 8.4 розд. VIIІ Порядку повідомлення про об’єктиоподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадитьсядіяльність, за формою № 20-ОПП.

Повідомлення за ф. № 20-ОПП подається протягом 10 робочих днівпісля  реєстрації, створення чи відкриттяоб’єктів оподаткування до контролюючого органу за основним місцем облікуплатника податків.

Відокремлений підрозділ юридичної особи (філія, представництво), якийє платником податків, зобов’язаний стати на облік у контролюючих органах,повідомляти про всі об’єкти оподаткування, що знаходяться на його балансі,шляхом подання до контролюючого органу повідомлення за ф. № 20-ОПП.

Юридична особа подає до контролюючого органу повідомлення за ф. №20-ОПП та інформує про всі об’єкти оподаткування крім тих, відомості щодо якихнадані до відповідних контролюючих органів відокремленими підрозділами такоїюридичної особи.

Платники податків, які уклали з відповідним контролюючим органом договір провизнання електронних документів, можуть подати повідомлення за ф. № 20-ОППзасобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодореєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеномузаконодавством.

Відомості повідомлення за ф. № 20-ОПП вносяться до Єдиного банку данихюридичних осіб:

- не пізніше наступного робочого дня після їх надходження доконтролюючого органу засобами електронного зв’язку в електронній формі (прорезультати опрацювання документу платнику направляється в електронному виглядіквитанція 2);

- не пізніше 15 днів (30 днів для великих за обсягом) від дня їхнадходження до контролюючого органу на паперових носіях.

Платники податків можуть переглянути інформацію про об’єктиоподаткування в приватній частині Електронного кабінету.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора