Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Від сплати земельного податку звільняються пенсіонери за віком

Дата: 02.08.2019 15:27
Кількість переглядів: 423

Фото без опису

Від сплати земельного податку звільняються: інваліди першої і другої групи;пенсіонери (за віком); ветерани війни та особи, на яких поширюється дія ЗаконуУкраїни «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; фізичніособи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильськоїкатастрофи.

Отже, фізичніособи, які вийшли на пенсію не за віком (за вислугу років, по інвалідності, уразі втрати годувальника тощо) не мають право на пільгу щодо сплати земельногоподатку.

Після досягненняпенсійного віку фізичні особи мають право на пільгу щодо сплати земельногоподатку за земельні ділянки, що належать їм на правах приватної власності.

При цьому фізичнаособа для отримання пільги щодо сплати земельного податку має подати доконтролюючого органу за місцезнаходженням земельної ділянки заяву довільноїформи про надання пільги та документи, що посвідчують її право на пільгу (пенсійнепосвідчення (за віком)).

Звільнення відсплати податку за земельні ділянки поширюється на одну земельну ділянку закожним видом використання у межах граничних норм, а саме:

- для веденняособистого селянського господарства – у розмірі не більш як 2 гектари;

- для будівництвата обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд(присадибна ділянка): у селах – не більш як 0,25 гектара, в селищах – не більшяк 0,15 гектара, в містах – не більш як 0,10 гектара;

- дляіндивідуального дачного будівництва – не більш як 0,10 гектара;

- для будівництваіндивідуальних гаражів – не більш як 0,01 гектара;

 - дляведення садівництва – не більш як 0,12 гектара.

При цьому, допереліку видів земельних ділянок, щодо яких фізичні особи мають право на пільгизі сплати земельного податку, не включено земельні ділянки, що утворилися зарахунок переданих за рішенням відповідної ради земельних часток (паїв).

Зазначена норма передбачена п. 281.1, п. 281.2 ст. 281 Податкового кодексуУкраїни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора