Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Сплата єдиного внеску підприємцями на загальній системіоподаткування

Дата: 18.07.2019 16:47
Кількість переглядів: 424

Фото без опису

Платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальнестрахування (ЄСВ) є приватні підприємці, в тому числі підприємці – платникиєдиного податку.

Підприємці, які перебувають на загальній системі оподаткування, зобов’язанісплачувати ЄСВ, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, щонастає за кварталом, за який сплачується ЄСВ.

Підприємці, які перебувають на загальній системі оподаткування, здійснюютьобчислення єдиного внеску за календарний рік до 10 лютого наступного року напідставі даних річної податкової декларації.

При визначенні доходу (прибутку), з якого сплачується єдиний внесок,враховується кількість календарних місяців, у яких отримано дохід (прибуток).

Базою нарахування ЄСВ є чистий оподатковуваний дохід (прибуток), зазначенийу податковій декларації, поділений на кількість календарних місяців, протягомяких він отриманий. До зазначеної суми з урахування максимальної величини базинарахування ЄСВ застосовується ставка у розмірі 22%.

У разі якщо платником не отримано дохід (прибуток) у звітному кварталі абоокремому місяці звітного кварталу, то такий платник зобов’язаний визначити базунарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування ЄСВ.

При цьому сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального страховоговнеску на місяць (в 2019 році – 918,06 грн.)

Зазначена норма передбачена п. 4 частини першої ст. 4, абзац третій частинивосьмої ст. 9 Закону України від 08.07. 2010 №2464-VI «Про збір та облікєдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора