Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Особливості звітування новоствореним підприємцем,зареєстрованим платником єдиного податку 2 групи

Дата: 12.07.2019 08:52
Кількість переглядів: 398

Фото без опису

Зареєстровані в установленому порядку підприємці, які до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеноїсистеми оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для 2-ї групи,вважаються платниками єдиного податку з першого числа місяця, наступного замісяцем, у якому відбулася державна реєстрація.

Тобто, новостворена фізична особа – підприємець є платником єдиного податкуз першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася державнареєстрація.

Доходи, отримані у якості платника єдиного податку, включаються доподаткової декларації платника єдиного податку (форма, затверджена наказом МФУвід 17.03.17 №369, яка подається у строки, встановлені для річного податковогоперіоду, - протягом 60 календарних днів, що настають за останнім днем звітного(податкового) року.

Але, у період від дати державної реєстрації до переходу на спрощену системуоподаткування підприємець перебуває на загальній системі оподаткування, і якнаслідок, доходи, отримані новоствореною особою у цей період, оподатковуютьсяна загальних підставах.

Підприємці, які здійснюють діяльність на загальній системі оподаткування,подають податкову декларацію за місцем своєї податкової адреси за результатамикалендарного року протягом 40 календарних днів, що настають за останнімкалендарним днем звітного (податкового) року.

Форму декларації про майновий стан і доходи затверджено наказом МФУ від02.10.2015 № 859 зі змінами.

Тобто, новостворений підприємець за період від дати державної реєстрації додати переходу на спрощену систему оподаткування, коли він перебуває назагальній системі оподаткування, подає податкову декларацію за звітний період,який дорівнює календарному року протягом 40 календарних днів, що настають заостаннім календарним днем звітного року.

Зазначена норма передбачена п.п. 49.18.5 ст. 49, п. 177.5 ст. 177, п.п.298.1.2  ст. 298 Податкового кодексуУкраїни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора