Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

По той бік корупції: СБУ затримала громадянина за спробудати хабар запорізьким митникам

Дата: 12.07.2019 08:38
Кількість переглядів: 425

Фото без опису

Зазвичай боротьба з хабарництвом спрямовується на діяльність чиновників тапрацівників контролюючих органів. Проте корупція має й інше обличчя –громадяни, які порушують закони та намагаються це приховати. Днямиспівробітники Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованоюзлочинністю Управління СБУ в Запорізькій області та слідчого Управління ГУНП вЗапорізькій області затримали чоловіка після передачі неправомірної вигодипосадовій особі Запорізької митниці ДФС.

Зловмисник хотів за 600 доларів США "домовитися" пробезперешкодне ввезення ювелірних виробів через митний пункт "Запоріжжя-аеропорт".Однак не вийшло.

Ще у вересні минулого року підприємець із Дніпропетровської областінамагався ввезти велику партію срібних прикрас, при цьому у митній деклараціївін занизив їх вартість. Після проведення експертизи, він повинен був сплатитиштраф 57 478,56 грн. Довірена особа підприємця мала намір"залагодити" це питання  тазапропонувала заступнику начальника митного посту"Запоріжжя-аеропорт" Запорізької митниці ДФС отримувати неправомірнувигоду за подальшу співпрацю щодо безперешкодного ввезення на митну територіюУкраїни ювелірних виробів з золота. Митник відмовився, а відповідну інформацію передав до сектору з питаньзапобігання та виявлення корупції Запорізької митниці ДФС.

Тож, коли епізод повторився у липні цього року, на провокатора вже чекалиспівробітники правоохоронних органів. На даний час проводяться слідчі дії врамках кримінального провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 3ст. 369 КК України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора