Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

У Запоріжжі податкова міліція ліквідувала центр мінімізації митних платежів з обігом 78 мільйонів

Дата: 12.07.2019 08:31
Кількість переглядів: 444

Фото без опису

Діяльність міжрегіонального центру мінімізації митних платежів припинилиспівробітники податкової міліції ГУ ДФС у Запорізькій області.

В рамках операцій «Рубіж», «Бастіон» та розслідування кримінального провадженняза ч.3 ст.212 КК України було встановлено групу осіб, які надавали послуги ізввезення на митну територію України вантажного автотранспорту за заниженоюмитною вартістю.

Протягом 2018-2019 років фігуранти здійснювали пошук фізичних та юридичнихосіб, які планували придбати вантажний автотранспорт за кордоном. Після чогопропонували їм ввезти дану техніку за заниженою митною вартістю. Домовившись ізклієнтом, зловмисники використовували реквізити спеціально створенихпідконтрольних підприємств для підготовки підроблених пакетів документів,необхідних для розмитнення визначених вантажних автомобілів. До вказанихдокументів вносили недостовірну інформацію про митну вартість імпортованихтоварів, яку занижували на понад 30 відсотків. Внаслідок чого здійснювалосязаниження суми необхідних до сплати митних платежів.

Після завершення митних формальностей імпортовані транспортні засобифактично передавались замовникам (не платникам ПДВ) разом із пакетомдокументів, необхідних для реєстрації транспортного засобу та постановки йогона облік. За вказані незаконні послуги фігуранти отримували винагородуготівкою, яку не відображали у податковій та бухгалтерській звітності.

При цьому документально реалізацію імпортованих автомобілів оформлювали наадресу підконтрольних фіктивних підприємств (без зазначення номеру шасі) зподальшою зміню номенклатури товару. У подальшому реквізити цих підприємстввикористовувались для формування незаконного податкового кредиту підприємствамреального сектору економіки.

Загальний обсяг проведених через підприємства, які входили до центрумінімізації митних платежів, імпортних операцій протягом 2018-2019 років склавпонад 78 млн. грн.

За результатами санкціонованих обшуків, проведених у м. Луцьк, м. Запоріжжята м. Дніпро, за місцями фактичного знаходження підприємств, задіяних увказаній схемі, були вилучені документи фінансово-господарської діяльностіпідконтрольних компаній (у тому числі нерезидентів), їх бланки та печатки,факсиміле, чорнові записи, 430 транзитних автомобільних номерів, готівку внаціональній та іноземній валюті в еквіваленті 571 тис. 337 грн. та комп’ютернутехніку.

Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно.

Слідство триває.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора