Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Затверджено Порядокелектронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового

Дата: 12.06.2019 18:01
Кількість переглядів: 440

Фото без опису

Система електронного адмініструванняреалізації пального та спирту етилового вводиться в дію з 01.07.2019 р. (ЗаконУкраїни від 23.11.2018 № 2628 «Про внесення змін до Податкового кодексу Українита деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та переглядуставок окремих податків і зборів»).

Постановою КМ України від 24.04.2019 № 408"Деякі питання електронного адміністрування реалізації пального та спиртуетилового" затверджено Порядок електронного адміністрування реалізаціїпального та спирту етилового.

Порядок визначає механізм відкриття тазакриття рахунків платників акцизного податку з реалізації пального та спиртуетилового, зареєстрованих у системі електронного адміністрування реалізаціїпального та спирту етилового, механізм роботи зазначеної системи, а такожпроведення розрахунків з бюджетом з використанням зазначених рахунків.

Платники акцизного податку зобов’язані з01.05.2019 р. до 01.06.2019 р. зареєструвати в системі електронногоадміністрування реалізації пального та спирту етилового всі акцизні склади,розпорядниками яких такі платники будуть станом на 01.07.2019 р.

Суб’єкти господарювання, які відповідатимутьвизначенню платників акцизного податку з 1 липня 2019 р., зобов’язані до 1липня 2019 р. зареєструватися як платники акцизного податку тазареєструвати в системі електронного адміністрування реалізації пального таспирту етилового усі акцизні склади, розпорядниками яких такі платникиакцизного податку будуть станом на 1 липня 2019 року.

Постановою установлено, що:

- рахунки платників акцизного податку,зареєстрованих у системі електронного адміністрування реалізації пального таспирту етилового, відкриваються у Державній казначейській службі;

- у товаросупровідних документах на пальнеобсяги пального відображаються виробниками пального в кілограмах і літрах,приведених до температури 15°C;

- у товаросупровідних документах на спиртетиловий обсяги спирту етилового відображаються виробниками спирту етилового вдекалітрах і в декалітрах 100-відсоткового спирту, приведених до температури 20°C;

- товаросупровідні документи, зазначені вабзацах третьому і четвертому цього пункту, подаються суб’єктамизовнішньоекономічної діяльності під час митного оформлення пального або спиртуетилового до контролюючих органів.

Постанова набирає чинності з дняопублікування, крім п. 4 цієї постанови та пунктів 19 - 44 Порядку електронногоадміністрування реалізації пального та спирту етилового, затвердженого цієюпостановою, які набирають чинності з 01.07.2019 р.

Постанову № 408 розміщено на Урядовомупорталі єдиного веб-порталу органів виконавчої влади України запосиланням: https://www.kmu.gov.ua/ua/npas/deyaki-pitannya-elektronnogo-administruvannya-realizaciyi-palnogo-ta-spirtu-etilovogo


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора