Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

ЩАСЛИВИЙ ДЕНЬ ДИТИНСТВА

Дата: 05.06.2019 18:44
Кількість переглядів: 537

Дитинствоце те, з чого починається життя кожної людини. Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей — прекрасне свято радості та надії. Цей день — нагадування дорослим про необхідність дотримання прав дітей на життя, на ім'я, по батькові та прізвище, виховання в сім'ї, спілкування з батьками та іншими родичами, на свободу думки і релігії, на освіту, на майно, на медичне обслуговування, відпочинок і дозвілля, на захист від фізичного і психологічного насильства, на захист від експлуатації дитячої праці, як необхідних умов для формування гуманного і справедливого суспільства. Саме в дітях продовження роду людського та здійснення своїх мрій і сподівань на краще. Дорослі прагнуть, щоб діти зросли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край. У малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і за це маємо відповідати ми, дорослі.Тому турбота про дітей, захист їхніх прав повинен стати одним з найголовніших наших обов'язків.Щодня зігрівати теплом і любов'ю кожне дитяче серце, об'єднувати зусилля заради майбутнього, зробити все, аби захистити наших дітей, уберегти їх від гіркоти розчарувань і зневіри.

Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.

Чкаловська громада не залишилась осторонь від святкування заходів з нагоди міжнародного Дня захисту дітей 2 червня 2019 року на території парку в КЗ «Чкаловська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» з 9 години ранку розпочався фестиваль творчості для дітей та підлітків «Запорізька веселка» в якому прийняли участь 50 учасників з Корніївки, Калинівки, Чкалове, Гоголівка та Зелений Гай. Різноманітність жанрів захоплювала всіх присутніх на заході. Сучасні танці та пісні вдало поєднувались з народними.

Всіх присутніх на фестивалі «Запорізька веселка» привітав сільський голова Станіслав Васильович Калиновський.

Вдало та професійно, на протязі всього заходу, працювали майстер-класи організовані бібліотекарями нашої громади, народними умільцями. Діти навчилися виготовляти закладки для підручників та багато цікавих поробок з паперу та ниток, обереги у вигляді ляльок-мотанок.

Всім присутнім сподобався «малюнок на асфальті», на якому учасники проявляли свої фантазії, щодо майбутнього  дітей в процвітаючій країні.

Протягом всього заходу працювали безкоштовні батути та різні розваги для самих маленьких мешканців громади. Народний депутат України Сергій Валентиров порадував діток безкоштовною гіркою та солодкою ватою.

Хочеться висловити величезну подяку спонсорам, які не залишилися байдужими до діток і допомогли в організації заходу. Це наші «чарівники» Заторський Володимир Володимирович, Голота Олексій Юрійович та Носов Ігор Вікторович. Ми впевнені, що завдяки Вашій любові до діток, наша громада проведе ще не один такий чудовий захід, який порадує наших жителів громади.

Дорогі хлопчики та дівчатка, прийміть найщиріші привітання від нас, дорослих. Нехай у вашому житті ніколи не буде розчарувань. Міцного здоров'я вам, успіхів у навчанні, безмежного щастя.

 

Головний спеціаліст відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Чкаловської сільської ради

Роїк Віктор



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора