Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Затверджено типову форму договору (декларації) про створення сімейного фермерського господарства

Дата: 02.06.2019 16:39
Кількість переглядів: 454

Фото без опису

Міністерство аграрної політики та продовольства України наказом від05.04.2019 № 177 "Про затвердження типової форми договору (декларації) простворення сімейного фермерського господарства" затвердило типову формудоговору (декларації) про створення сімейного фермерського господарства.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Типову форму договору (декларації) про створення сімейного фермерськогогосподарства затверджено на виконання Закону України "Про фермерськегосподарство" від 19.06.2003 №973-IV (зі змінами).

Відповідно до ст. 8 1 Закону "Про фермерське господарство"сімейне фермерське господарство без статусу юридичної особи організовуєтьсяфізичною особою самостійно або спільно з членами її сім'ї на підставі договору(декларації) про створення сімейного фермерського господарства.

Договір про створення сімейного фермерського господарства укладаєтьсяфізичною особою спільно з членами її сім'ї в письмовій формі і підлягаєнотаріальному посвідченню за місцем розташування майна та земельних ділянок фермерськогогосподарства.

Декларація про створення сімейного фермерського господарства (у разіодноосібного ведення такого господарства) складається фізичною особоюсамостійно в письмовій формі.

Головою сімейного фермерського господарства без статусу юридичної особи єчлен сім'ї, визначений договором (декларацією) про створення сімейногофермерського господарства, який реєструється як фізична особа - підприємець.

Після укладання (складання) договору (декларації) про створення сімейногофермерського господарства голова сімейного фермерського господарства маєзареєструватися як фізична особа - підприємець або зареєструвати зміни довідомостей про фізичну особу - підприємця в порядку, встановленому законом.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора