Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Щаслива родина – щаслива дитина

Дата: 22.05.2019 16:06
Кількість переглядів: 1021

Фото без опису

Сім'я для кожної людини є дуже важливою. Народжуючись на світ, маленька людина набуває маму і тата, а виростаючи, створює власну сім'ю. Звичайно, в традиційному розумінні, сім'я – це мама, тато і їх діти. Але це не тільки найближчі родичі, це  близькі, друзі, з якими «пройшов вогонь і воду». Зовсім не дивно, що існує Міжнародний День сім'ї, коли всі люди об'єднуються і відзначають таке світле свято.

Не пройшло це свято осторонь і нашої шкільної родини. З 13 по          17 травня в нашій школі відзначався Міжнародний день сім'ї. В рамках цього насиченого заходами тижня були проведені цікаві, змістовні, «смачні» конкурси, в яких взяли участь учні нашої школи разом зі своїми батьками та вчителями. До речі, забігаючи наперед, хочу відзначити, що в кінці тижня переможці конкурсів були відзначені солодкими призами.

         Розпочався тиждень конкурсом на кращий фотоколаж «Мій клас – моя родина». Учні 1-11 класів разом зі своїми класними керівниками гарно постаралися і їх справа увінчалася успіхом (серед учнів 5-8 класів: І місце розділили учні 5, 6 класів, ІІ – 8 клас, ІІІ місце – 7 клас; серед учнів 9-11 класів: І місце – 9 клас, ІІ місце – 10 клас, ІІІ місце – 11 клас, також були відзначені 1 та 2 класи ). Від представлених робіт віяло справжньою шкільною дружбою, а кожен клас виглядав, як єдина сім'я. Виставка дитячих малюнків, представлена учнями 1-7 класів під керівництвом вчителя образотворчого мистецтва Мусієнко О.С. «Щаслива родина – щаслива дитина», відобразила любов юних художників до своєї родини. Найкращими визнано такі роботи: І місце – Гаврилова Даша (2 кл.), ІІ місце – Желізняк Сергій (3 кл.), ІІІ місце розділили: Голота Єгор, Дулін Микита, Бригида Маша – 1 клас, Пілюгіна Даша, Папіровник Ганна, Тораєв Микита – 2 клас, Ємець Надія, Найдьон Вікторія – 3 клас, Ланець Максим, Ем Сергій – 4 клас ).

         Кожна людина повинна знати коріння свого роду, саме з цією темою і був пов'язаний наступний конкурс «Родинне дерево». Учні 1-11 класів разом зі своїми рідними створили генеологічне дерево свого роду, згадуючи не одне покоління родичів. Переможцями в цьому конкурсі стали: Кім Злата – 8 клас, Романенко Ольга – 9 клас, Ланець Наталія – 10 клас та Кривко Анастасія Анат. – 11 клас.

         Про важливість сім'ї для кожної людини, про чесне та добросовісне виконання обов'язків членами сім'ї йшла мова на виховній годині «Традиції моєї сім'ї, мого народу», під час якої вчителі розповіли учням, що саме родина – це опора та надія  для кожної людини, що тільки у колі близьких і рідних ми відчуваємо себе по-справжньому потрібними і незамінними, а найголовніше – це вміння цінувати своє сімейне вогнище, берегти його та не шкодувати любові для найдорожчих, найближчих людей!

У гарній сім'ї завжди є свої традиції. Наприклад, традиція відпочивати разом або разом святкувати дні народження, або в родинному колі зустрічати Новий рік. А яке ж свято без смаколиків! Продовжила  тиждень виставка рецептів учнів 1-11 класів «Кулінарні шедеври наших родин». По-секрету кажучи, деякі з підготовлених рецептів -  дійсно шедеври. Призові місця в цьому конкурсі отримали: Дулін Микита з бабусиними млинцями з бананом та нутелою, Чуб Ілля з оригінальним сімейним рецептом «Чубівські плюшки», Голота Єгор з  рецептом маминих сирних кексів – 1 клас, учениця 8 класу Тишківська Валерія з рецептом шашлика класичного та учениця 9 класу Мартинюк Оля з брошурою української страви «Борщ», ІІ місце вибороли: Новоселюк Вікторія, учениця 7 класу,  з сімейним рецептом печива «Равлик», учні  2 класу Тораєв Микита та Пілюгіна Даша з улюбленими сімейними рецептами та ІІІ місце учень 7 класу Крохмаль Артем, який представив всім свій сімейний рецепт «Лимонного пирога». Крім того, протягом всього тижня в шкільній бібліотеці працювала цікава літературна виставка «Ці книги читали ваші батьки», яку підготувала бібліотекар нашого закладу Вініченко С.Л., в ході якої діти змогли ознайомитись із книгами, газетами, журналами, які з великим задоволенням колись читали їх бабусі та дідусі, мами та тата, а також старші братики та сестрички. А взагалі, тиждень був добрим і теплим, якими  і повинні бути відносини в сім'ї.

Підводячи підсумки, хочу подякувати всім, хто був причетний до проведення тижня: учням, педагогам, батьківському комітету, який організував придбання солодких призів для нагородження переможців конкурсів, шановним нашим спонсорам: Голоті Олексію Юрійовичу, Гришкану Олександру Олександровичу та Назаренку Юрію Олександровичу, без яких наші заходи не були б такими «солодкими».

Мати міцну, дружну сім’ю у всі часи було і є почесним. Повага до батьків, жінки-матері, любов до дітей – ці сімейні традиції, які передаються українцями із покоління в покоління.

Бажаю Вам та всім Вашим рідним міцного здоров’я, сімейної злагоди, благополуччя. Нехай це свято стане для кожного з нас продовженням великого сімейного щастя і вагомих досягнень в особистому житті.
Любіть, цінуйте і поважайте один одного, будьте здорові і щасливі!

 

О.Овчар, заступник директора з ВР КЗ «Чкаловська ЗОШ І-ІІІ ступенів»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора