Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Вишиванка – генетичний код нації

Дата: 20.05.2019 14:54
Кількість переглядів: 688

Фото без опису

У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому,  – це національна святиня! Саме вишиванка символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь. Це наш національний оберіг!

День вишиванки - відносно нове народне свято, покликане до сприяння єдності й культурного відродження всього багатонаціонального українського народу.  Це свято зтирає кордони й об’єднує українців по всьому світу. В Чкаловській громаді  свято вишиванки пройшло під гаслом «Україна – це Європа». Більш як тисячолітня історія України та події Революції гідності чітко засвідчують наше прагнення  жити у заможній європейській державі. Знаходячись практично в центрі Європи, наша держава зробила рішучі кроки в напрямку вступу до європейської спільноти. І це прагнення є вільним і усвідомленим.

Ми впевнені, що незважаючи на всі труднощі і перепони, Україна стане повноправним членом європейських структур і, як наслідок, отримає новий поштовх для культурного та економічного розвитку.

Чкаловська громада особливо натхненно розпочала це свято урочистою ходою, в якій прийняли участь учні шкіл, працівники закладів загальної та дошкільної освіти, закладів культури, виконавчого комітету Чкаловської сільської ради, бібліотекарі, пересічні громадяни та воїни АТО.  Око милували різнобарвні вишиванки, державна символіка, квіти, повітряні кульки. Хода перейшла в урочистий концерт біля Чкаловського будинку культури учасників  художньої самодіяльності, дітей, які порадували всіх вокальними та танцювальними талантами. Присутніх привітала зі  святом заступник сільського голови Кривко Ольга Григорівна. Особливою була презентація української національної кухні, яка вразила нас своїм розмаїттям,  жителів громади. На площі біля будинку культури пройшли змагання «Козацкі розваги» під егідою Федерації Стронгмену України. Вкотре у нас є змога пишатись нашими дітьми, нашим майбутнім. Свято об?єднало близько двохсот учасників

Відділ освіти, молоді, культури, спорту та туризму щиро дякує всім учасникам святкування.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора