Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

При наданні послуг з репетиторства необхідно задекларувати доходи

Дата: 25.04.2019 16:35
Кількість переглядів: 515

Наразі триває кампаніядекларування доходів громадян, яка розпочалась з 1 січня поточного року.

Податкова декларація про майновийстан і доходи обов’язково подається при отриманні, зокрема, доходів не відподаткових агентів (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані яксамозайняті особи, та суб’єктів підприємництва).

До таких доходів відносяться,зокрема, доходи від надання послуги репетиторства.

Якщо викладач, який надає послугирепетиторства, не є фізичною особою-підприємцем, він зобов’язаний податиподаткову декларацію про майновий стан і доходи до 2 травня 2019 року за місцемподаткової адреси (реєстрації) чи онлайн з використанням електронного підпису.

Форма декларації затвердженанаказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 № 859 у редакції від06.06.2017 № 556.

Доходи від репетиторстваоподатковуються податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18%. Також ізвказаних доходів сплачується військовий збір за ставкою 1,5%.

Суму податкових зобов’язань зподатку на доходи фізичних осіб та військового збору, зазначену в річнійподатковій декларації, репетитори мають сплатити до 1 серпня 2019 року.

Під поняттям «репетиторство»мається на увазі: підготовка дітей до школи, вступу до навчальних закладів,незалежного тестування, навчання з будь-яких предметів, написання рефератів,виконання контрольних, курсових та дипломних робіт тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора