Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Податковим агентом дохід нараховано,але не виплачено. Коли перераховувати податок здоходів фізичних осіб?

Дата: 19.04.2019 16:45
Кількість переглядів: 543

Фото без опису

Податковий агент, який нараховує (виплачує, надає)оподатковуваний дохід на користь платника податку, зобов’язаний утримуватиподаток на доходи фізичних осіб із суми такого доходу за його рахунок.

Податок на доходи фізичних осіб сплачується(перераховується) до бюджету під час виплати оподатковуваного доходу єдинимплатіжним документом. Банки приймають платіжні документи на виплату доходу лишеза умови одночасного подання розрахункового документа на перерахування податкудо бюджету.

Якщо оподатковуваний дохід надається у негрошовійформі чи виплачується готівкою з каси податкового агента, податок на доходифізичних осіб сплачується (перераховується) до бюджету протягом трьохбанківських днів з дня, що настає за днем такого нарахування (виплати,надання).

У разі якщо оподатковуваний дохід нараховуєтьсяподатковим агентом, але не виплачується (не надається) платнику податку, топодаток, який підлягає утриманню з такого нарахованого доходу, підлягає перерахуваннюдо бюджету податковим агентом у строки, встановлені ПКУ для місячногоподаткового періоду, тобто не пізніше 30 календарних днів, наступних за місяцемнарахування доходу.

Зазначена норма передбачена п.п. 168.1.1 - п.п. 168.1.5 ст. 168 Податковогокодексу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора