Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Нарахування єдиного внеску на суми матеріальної допомоги. Що необхідно враховувати?

Дата: 11.04.2019 08:07
Кількість переглядів: 566

Фото без опису

Платниками єдиного внеску єроботодавці, зокрема, підприємства, установи, організації, інші юридичні особи,які використовують найману працю фізичних осіб на умовах трудового договору(контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, чи зацивільно-правовими договорами.

Базою нарахування єдиного внескудля роботодавців є сума нарахованої кожній застрахованій особі заробітної платиза видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, іншізаохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, щовизначаються відповідно до Закону України "Про оплату праці", та сумавинагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) зацивільно-правовими договорами.

Водночас, згідно з частиноюсьомою ст. 7 Закону № 2464 перелік видів виплат, на які не нараховується єдинийвнесок, затверджується Кабінетом Міністрів України.

Так, постановою КМУ від 22.12.2010№1170 затверджено «Перелік видів виплат, що здійснюються за рахунок коштівроботодавців, на які не нараховується єдиний внесок».

Згідно п. 14 розділу I Переліку№2464 не є базою для нарахування єдиного внеску матеріальна допомога разовогохарактеру, що надається окремим працівникам у зв'язку із сімейними обставинами,на оплату лікування, оздоровлення дітей, поховання.

Отже, сума матеріальної допомогиразового характеру, що надається підприємством окремим працівникам у зв'язку ізсімейними обставинами, не є базою нарахування єдиного внеску.

Зазначена норма передбачена п. 1частини першої ст. 4, п. 1 частини першої ст. 7 Закону України від 08.07.2010 №2464-VI "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державнесоціальне страхування".


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора