Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

У Запоріжжіліквідовано міжрегіональний конвертаційний центр з оборотом понад 320 мільйонів

Дата: 11.04.2019 07:53
Кількість переглядів: 522

Співробітники податкової міліціїфіскальної служби Запорізької області під процесуальним керівництвом обласноїпрокуратури припинили діяльність міжрегіонального конвертаційного центру.

У рамках розслідуваннякримінального провадження за ч.5 ст. 27, ч.3 ст. 212 КК України буловстановлено групу осіб, які надавали підприємствам реального сектору економікиЗапорізької, Дніпропетровської, Харківської, Київської областей та м. Києванезаконні послуги щодо мінімізації сплати податків, безпідставного формуванняподаткового кредиту з ПДВ, переводу безготівкових коштів в готівку та подальшоїлегалізації грошових коштів.

Учасники конвертаційного центру зметою прикриття своєї незаконної діяльності зареєстрували низку підконтрольнихсуб’єктів господарювання, на рахунки яких надходили безготівкові грошові коштипідприємств реального сектору економіки у вигляді оплати за товарно-матеріальніцінності (роботи, послуги), після чого дані кошти знімались готівкою таповертались замовникам конвертації за грошову винагороду у розмірі 12-14відсотків від суми операції.

Загальна сума проконвертованихгрошових коштів у період 2018-2019 років складає понад 320 мільйонів гривень.

За результатами санкціонованихобшуків, проведених в тіньовому офісному приміщенні "конвертцентру",за місцями реєстрації та проживання фігурантів та в їх автомобілях знезаконного обігу вилучено та передано на відповідальне зберігання печаткипідконтрольних підприємств, бухгалтерські документи, чорнові записи,комп’ютерну техніку, електронні носії інформації, 25 одиниць холодної зброї татравматичний пістолет.

Окрім того, накладено арешт на1,3 мільйона гривень, що знаходяться на банківських рахунках 45 підконтрольнихпідприємств та на 7,4 мільйона гривень ліміту коштів цих компаній в Системіелектронного адміністрування ПДВ.

Наразі слідство триває.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора