Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Запорізькі підприємства повністю перейшли на митнеоформлення за принципом "єдиного вікна"

Дата: 27.03.2019 15:29
Кількість переглядів: 462

Фото без опису

На Запорізькій митниці всі імпортні та експортні поставки оформлюються запринципом "єдиного вікна". Як повідомив начальник Запорізької митниціДФС Олексій Мужев, за результатами вжитих організаційних та інформаційнихзаходів відсоток митних декларацій, оформлених в електронній системі"єдиного вікна", зріс із 85 відсотків у 2018 році до 100 відсотків у2019 році.

Усього за два місяці запорізькі митники за допомогою ефективного механізмуздійснили оформлення майже трьох тисяч декларацій.

Керівник Запорізької митниці підкреслив, що запровадження "єдиноговікна" забезпечило суттєве спрощення та прискорення зовнішньоекономічнихоперацій, зменшення витрат для суб'єктів господарювання. Адже система інформаційногообміну об'єднала митні органи, представників бізнесу та інші відомствадержавного контролю.

Крім того, загальний показник електронного митного декларування в регіонісклав з початку року майже 95 відсотків. Фахівці митниці оформили 10,5 тисячімитних декларацій, що на 1,5 тисячі більше, ніж у січні-лютому 2018 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора