Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Діяльність підприємця не внесена в Реєстр платників єдиного податку. Які виникають наслідки за її здійснення?

Дата: 27.03.2019 15:20
Кількість переглядів: 543

До реєстру платників єдиного податку вносяться відомості про платникаєдиного податку, зокрема, види господарської діяльності.

Платник єдиного податку, який здійснює види діяльності, не зазначені уреєстрі платників єдиного податку, зобов’язаний перейти на сплату інших податків і зборів (загальна системаоподаткування) з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним)періодом, у якому здійснювалися такі види діяльності.

Отже, підприємець – платник єдиного податку не має права здійснювати видидіяльності, які не зазначені у реєстрі платників єдиного податку.

У разі якщо підприємець отримує інші доходи, ніж від провадження підприємницькоїдіяльності, у межах обраних ним видів такої діяльності, такі доходиоподатковуються за загальними правилами, встановленими Податковим кодексом дляплатників податку - фізичних осіб.

Якщо платник самостійно не перейшов на загальну систему оподаткування, тореєстрацію платником єдиного податку може бути анульовано шляхом виключення зреєстру платників єдиного податку за рішенням контролюючого органу відповіднодо п. 299.10 ст. 299 Податкового кодексу.

У різі виявлення фіскальним органом під час проведення перевірок порушеньплатником єдиного податку першої-третьої груп вимог, встановлених длядіяльності на спрощеній системі оподаткування, анулювання реєстрації платникаєдиного податку проводиться за рішенням такого органу, прийнятим на підставіакта перевірки, з першого числа місяця, наступного за кварталом, в якомудопущено порушення.

Зазначена норма передбачена п.177.6 ст.177; п. 299.7 ст. 299; п.п. 7 п.п.298.2.3 ст. 298, 299.11.ст. 299 Податкового кодексу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора