Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Декларування 2019 Пожертвування неприбутковим організаціям можна включитидо податкової знижки

Дата: 20.03.2019 17:21
Кількість переглядів: 649

З 1 січня 2019 року розпочалася кампанія декларування доходів,отриманих  фізичними особами у 2018 році.

Під час кампанії декларування податкові декларації про майновий стан ідоходи подають громадяни, які зобов’язані декларувати свої доходи, а такожособи, які мають право добровільно подати декларацію для застосування права наподаткову знижку.

Податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб'єктами господарювання, -це документально підтверджена сума витрат платника податку - резидента узв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів - фізичних абоюридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення йогодоходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітноїплати, у випадках, визначених Податковим кодексом.

Платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення йогооподатковуваного доходу за наслідками звітного податкового року суму коштів абовартість майна, переданих у вигляді пожертвувань або благодійних внесківнеприбутковим організаціям, зареєстрованим в Україні та внесеним до Реєструнеприбуткових організацій та установ на дату передачі таких коштів та майна, урозмірі, що не перевищує 4% суми його загального оподатковуваного доходу такогозвітного року.

Такі витрати повинні бути підтверджені відповідними платіжними тарозрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарнимичеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікуютьпродавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача).

У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість такихтоварів (робіт, послуг) і строк їх виконання чи надання.

Зокрема, одним із документів, які підтверджують надання пожертви(благодійної допомоги), є договір про пожертву.

Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сумвідображаються платником податку у річній податковій декларації, яка подаєтьсяпо 31 грудня включно, наступного за звітним податкового року.

Тобто, для громадян, які мають право на податкову знижку, граничний строкподання податкової декларації – по 31 грудня 2019 (включно).

Декларація за формою, затвердженою наказом МФУ від 02.10.15 №859 (уредакції від 06.06.2017 №556), подається до фіскального органу за місцемреєстрації.

 Зазначена норма передбачена пп.166.2.1, пп. 166.3.2 ст. 166 Податкового кодексу України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора