Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

На Запоріжжі кількість планових податкових перевірок зменшилась на 28 відсотків

Дата: 20.03.2019 17:15
Кількість переглядів: 470

Фото без опису

За січень-лютий 2019 року аудитори фіскальної служби регіону провели 83документальні перевірки, з яких – 21 планову, 62 позапланові та 33 фактичні. Якповідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій областіВалерій Манько, порівняно з відповідним періодом минулого року кількістьпланових контрольно-перевірочних заходів зменшилась на 28 відсотків,позапланових – на 2 відсотки, а фактичних – на 52 відсотки.

За результатами перевірок до бюджету донараховано податкових зобов'язань насуму 38,6 мільйона. Із донарахованих сум платники узгодили 75,4 відсотка. Наданий час вони вже сплатили до бюджету 6,6 мільйона.

Крім того, з початку року здійснено 20 позапланових перевірок суб'єктівзовнішньоекономічної діяльності. За виявлені порушення вимог валютногозаконодавства донараховано пені і штрафні санкції на загальну суму 396,4 тисячігривень, з яких узгоджено майже 375 тисяч.

У 2019 році підвищився рівень "плановості контролю". Тобто,акцент зміщений на збільшення кількості планових, обґрунтованих відповідно доризикоорієнтованої системи, перевірок. Податковий аудит здійснюється занаявності у платника ризиків несплати податків, перелік яких затвердженовідповідним наказом Міністерства фінансів України.

Нагадаємо, з графіком податкових перевірок на 2019 рік та перелікомсуб'єктів господарювання, які будуть охоплені податковим аудитом, можнаознайомитись на сайті фіскальної служби: http://sfs.gov.ua/diyalnist-/plani-ta-zviti-roboti-/362017.html.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора