Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

У Чкаловській ЗОШ відзначили 205 років від дня народження Тараса Григоровича Шевченка

Дата: 20.03.2019 15:41
Кількість переглядів: 755

Фото без опису

Напевне, в Україні не знайдеться жодної людини, яка у своєму житті хоча б раз не перегорнула сторінок «Кобзаря» Тараса Шевченка. Пильний вартовий, що стоїть на сторожі нашого слова і десятиріччями нагадує нам, хто ми і що ми, «чиїх батьків діти». Творчість цього поета можна не любити, можна критикувати, можна ставитися до неї із великою любов’ю… У будь-якому випадку байдужим вона не залишає нікого.

9 березня 2019 року Україна відзначила 205 років від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Вчителі та учні нашої школи традиційно не залишитися осторонь вшанування цієї дати. В школі було проведено тиждень, присвячений Шевченківським дням. Слово Кобзаря щиро і гаряче лунало впродовж тижня. Звучало зі сцени  актової зали, де вчитель української мови та літератури Біла А.О. разом з учнями 6-11 класів провела виховний захід «Стежками Кобзаря», на якому декламувалися вірші поета, виконувалися пісні та запальні таночки. Закінчилося свято екскурсом в далеке минуле. Глядачі разом з артистами були в захваті від інсценування поеми «Тополя», подивившись яку, дехто з присутніх розчулився до сліз. Головну героїню майстерно зіграла  учениця 9 класу Мартинюк Ольга.

Життєвий шлях Тараса та головні його події згадали учні 7-11 класів під час інтелектуальної гри «Найрозумніші» між командами «Непереможні» та  «Всезнавці», яку провела вчитель української мови та літератури   Харченко С.В. Перемогу в цій грі виборола команда «Непереможні».  Високу  майстерність показали під час читання поезій Великого Кобзаря школярі    5-7 класів. Переможцями стали: І місце – Мартинюк Оксана (6 клас),  ІІ місце – Савін Олександр та Крохмаль Тимур (5 клас) та ІІІ місце Ликова Дарина (5 клас). Цього ж дня художній світ Шевченкової поезії розкрила учениця 9 класу Мартинюк Ольга, яка стала переможницею в конкурсі на кращу ілюстрацію до творів Кобзаря серед учнів 5-9 класів.

Не залишились осторонь на цьому тижні і вчителі та учні початкових класів, які провели супер-цікаву вікторину «Чи знаємо ми Шевченка?», після якої з дитячих вуст школярів прозвучали поезії Кобзаря на конкурсі на краще читання. Особливо хочеться відзначити учнів 1-го класу, а також батьків, які разом зі своїми дітками готувалися до цього конкурсу.  
         Весь тиждень школа жила духом, наповненим словом великого генія, славного сина України - Тараса Григоровича Шевченка. Вогонь його поезії і його душі запалює у серцях іскру любові до рідної землі, іскру гідності і честі українця-патріота. Віримо, що здійсняться пророчі Тарасові слова:

 

І на оновленій землі

Врага не буде супостата,

А буде син, і буде мати,

І будуть люде на землі.

 

                                              О.Овчар ЗВР КЗ «Чкаловська ЗОШ І-ІІІ ступенів»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора