Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Фізичнаособа володіє легковим автомобілем. Якіа вто є об’єктом для сплати транспортного податку в 2019 році?

Дата: 15.03.2019 07:57
Кількість переглядів: 553

Об'єктомоподаткування для сплати транспортного податку є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років(включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірівмінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового(звітного) року.

Платникамиподатку є, зокрема, фізичні особи, в тому числі нерезиденти, які маютьзареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легковіавтомобілі, що є об'єктами оподаткування.

Так, у 2019 роціоподатковуються транспортним податком легкові автомобілі з роком випуску небільше як 5 років включно (2014 рік) і середньоринкова вартість яких становитьпонад 1,56 млн грн.

Міністерствомекономічного розвитку та торгівлі на своєму офіційному веб-сайті  (http://www.me.gov.ua/Vehicles/CalculatePrice?lang=uk-UA) щороку до 1 лютого звітного року розміщується переліклегкових автомобілів, з року випуску яких минуло не більше п'яти років(включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірівмінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року.

 

Ставка податкувстановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тис. грн за коженлегковий автомобіль, що є об'єктом оподаткування.

Для фізичних осібобчислення суми транспортного податку з об’єкта оподаткування здійснюєтьсяфіскальним органом за місцем реєстрації платника податку.

Податковеповідомлення-рішення про сплату суми податку та відповідні платіжні реквізитинадсилаються (вручаються) платнику податку фіскальним органом за місцем йогореєстрації до 1 липня року базового податкового (звітного) періоду (року).

Платниктранспортного податку – власник легкового автомобіля має 60 календарних днів,починаючи з моменту отримання відповідного повідомлення-рішення, щоб сплатитиподаток.

Щодо об’єктівоподаткування, придбаних протягом року, податок сплачується фізичноюособою-платником починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такийоб’єкт.

Фіскальний органнадсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отриманняінформації про перехід права власності.

Нагадаємо, щотранспортний податок належить до місцевих податків і зборів, кошти від якогозараховуються до місцевого бюджету. Порядок оподаткування транспортним податкомвизначено ст. 267 Податкового кодексу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора