Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Запорізькі та Мелітопольські власники нерухомості – лідери зі сплати податку

Дата: 27.02.2019 17:57
Кількість переглядів: 484

Фото без опису

До місцевих бюджетів Запорізькоїобласті у січні 2019 року надійшло 15,9 мільйона гривень податку на нерухомемайно, відмінне від земельної ділянки. Про це повідомив в. о. начальникаГоловного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, який зазначив,що сплачена сума податку на 2,8 мільйона перевищує надходження січня 2018 року.

Зокрема, платники-юридичні особипоповнили бюджети на 14,9 мільйона, що на 2,3 мільйона або на 18,6 відсоткабільше, ніж торік. Понад мільйон гривень перерахували фізичні особи,забезпечивши зростання до аналогічного періоду минулого року на 422 тисячі.

Найбільші суми сплатили власникимайна м. Запоріжжя – 5,7 мільйона, понад 2,3 мільйона спрямували до скарбницьгромад мешканці та суб'єкти підприємництва м. Мелітополь, Мелітопольського таВеселівського районів. Від платників Якимівського та Приазовського районівнадійшло 2,2 мільйона, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 1,7мільйона, Вільнянського, Запорізького і Новомиколаївського районів – 1,4мільйона тощо.

Нагадаємо, ставки податку нанерухоме майно встановлюються рішеннями місцевих рад: сільських, селищних,міських та об'єднаних територіальних громад. Вони не повинні перевищувати 1,5відсотка від мінімальної зарплати за квадратний метр. Податок сплачуєтьсятільки за ту площу, яка перевищує пільгову.

Додатково оподатковуються об'єктижитлової нерухомості, площа яких понад 300 квадратних метрів для квартир і 500квадратних метрів для житлових будинків за ставкою 25000 гривень за коженоб'єкт житлової нерухомості або його частки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора