Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Навчальний проект «Соціальна структура села Чкалове»

Дата: 20.02.2019 18:10
Кількість переглядів: 634

Фото без опису

В рамках навчального курсу «Громадянська освіта» учнями 10 класу КЗ «Чкаловська ЗОШ І-ІІІ ступенів» на чолі із класним керівником Адамян Ларисою Іванівною впроваджується навчальний проект «Соціальна структура села Чкалове».  Метою проекту є вивчення соціальної та гендерної складової населення села, її зміни протягом останніх років.

Головними дослідниками та учасниками проекту стали учні 10 класу Ланець Наталія, Туревич Єлизавета, Петреній Юлія та Бабич Андрій. Діти із цікавістю та ентузіазмом опрацювали дані погосподарських книг сільської ради за 2016-2019 роки, підрахували загальний склад населення у т.ч. кількість жінок та чоловіків, дітей та молоді, пенсіонерів.

Долучившись до цієї роботи, учні взяли участь у роботі органу місцевого самоврядування, бо саме ці зібрані дані є однією із складових соціально-економічного паспорту території ради. Крім цього вони мали змогу зрозуміти, як саме збирається та зберігається статистична інформація у сільській раді та де вона використовується у подальшому.

Молоді дослідники прийняли участь у розшуку даних про походження та коріння уродженки села Чкалове 1934 року Шкіндер Любові, інформацію про яку розшукувала її правнука Людмила. У архівних документах за 1944-1949 роки вони знайшли інформацію про цю родину та допомогли заявниці дізнатися про походження її предків.

Ця спільна робота школи та сільської ради має корисний результат для обох сторін, а тому у подальшому буде проводиться і у інших напрямках.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора