Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Замість чіпсів – небезпечний багаж

Дата: 13.02.2019 17:45
Кількість переглядів: 517

Фото без опису

У Запорізькому аеропорту пасажир рейсу "Запоріжжя-Мінськ"намагався провезти 78 блістерів медичного препарату "Danabol".Пігулки було виявлено в ході проведення спільного заходу з спецпідрозділом поборотьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ в Запорізькій області.

У зоні митного контролю залу "на відліт" під час оформленняпасажирів громадянин України самостійно обрав для проходження митного контролю "зеленийкоридор", де контроль здійснюється у спрощеному порядку (без заповненнямитної декларації).

Після перетину громадянином "зеленої смуги", співробітникиЗапорізької митниці ДФС виявили у його ручній поклажі упаковку картоплянихчіпсів, у якій знаходилось 78 блістерів медичного препарату "Danabol"по 20 пігулок в кожному, всього 1560 пігулок. Цей препарат містить речовинуМетандієнон, яка належить до Переліку сильнодіючих лікарських засобів,затверджених Наказом МОЗУ від 17.08.2007 № 490.

Таким чином, громадянин України перевозив медичні препарати, які обмеженідо такого переміщення через митний кордон України, способом, що утруднюєвиявлення таких товарів. Попередня правова кваліфікація кримінальногоправопорушення – стаття 201 Кримінального кодексу України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора