Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Податковими перевірками охоплено менше двох відсотків запорізьких підприємств

Дата: 07.02.2019 07:47
Кількість переглядів: 502

Фото без опису

Фахівці фіскальної служби Запорізької областіминулого року провели 718 документальних перевірок платників податків, щоскладає 1,7 відсотка від загальної кількості платників, що перебувають наобліку у податкових органах регіону.

За результатами виявлених порушень податковогозаконодавства було донараховано 284,6 мільйона гривень, з яких на даний часузгоджено понад 101 мільйон. До бюджету надійшло 67,4 мільйона гривень, 19 з яких– після судового розгляду результатів перевірок. У порівняні з 2017 рокомнадходження до бюджету збільшились майже на 11 мільйонів або на 19 відсотків.

Суми штрафних санкцій, з якими не погодилисьплатники, оскаржуються в апеляційному або судовому порядку.

Зазначимо, що у 2018 році підвищився рівень"плановості контролю". Тобто, акцент зміщений на збільшення кількостісаме планових, обґрунтованих відповідно до ризикоорієнтованої системи,перевірок з одночасним скороченням позапланових. Податковий аудит здійснюєтьсялише за наявності у платника ризиків несплати податків, перелік якихзатверджено відповідним наказом Міністерства фінансів України.

Найбільш поширені ризики – це наявність інформаціїпро не підтвердження реального здійснення операцій; відносини з контрагентами,які знаходяться в розшуку, ліквідовані або мають ознаки фіктивності, а такожрозбіжності у платника податків згідно із системою автоматизованогоспівставлення податкових зобов'язань та податкового кредиту у розрізіконтрагентів.

Нагадаємо, представники бізнесу в он-лайн режиміможуть дізнатися, чи планується перевірка їх підприємств – на сайті фіскальноїслужби розміщено план-графік проведення документальних планових перевірокплатників податків (http://sfs.gov.ua/diyalnist-/plani-ta-zviti-roboti-/362017.html).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора