Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

За неоформлені авто на єврономерахпередбачені штрафні санкції

Дата: 24.01.2019 13:30
Кількість переглядів: 578

Фото без опису

22 лютого звершується термін пільгового оформленняавто на єврономерах, отже фахівці Запорізької митниці ДФС нагадують провідповідальність за порушення митних правил.

Нагадаємо, Законом України від 08.11.2018№2612-VIII "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких іншихзаконодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митнутериторію України" було внесено зміни до Митного кодексу України тадоповнено ст. 470 та 481 новими видами порушень митних правил та збільшеновідповідальність.

Так, штраф у розмірі 170 тисяч гривень абоконфіскація транспортного засобу передбачені за перевищення встановленого ст.95 МК України строку доставки автівок для особистого користування татранспортних засобів комерційного призначення більше ніж на тридцять діб, атакож у разі втрати цих транспортних засобів, у тому числі їхрозкомплектування.

Така ж санкція передбачена і за перевищення строкутимчасового ввезення авто для особистого користування та комерційноготранспорту на митну територію України більше ніж на тридцять діб, а так само їхвтрата або розкомплектування.

Ці зміни наберуть чинності з 24 травня 2019 року.

На сьогодні та до 24 травня відповідальність затакі правопорушення складає:

- за перевищення строку доставки товарів,транспортних засобів комерційного призначення, митних або інших документів наці товари більше ніж на десять діб, а так само втрата цих товарів, транспортнихзасобів, документів чи видача їх без дозволу митного органу – 8,5 тисячі;

- за перевищення строку тимчасового ввезення абовивезення товарів за межі митної території України більше ніж на десять діб –17 тисяч.

Якщо митне оформлення легкового авто здійснено до24 травня, були перераховані митні платежі та добровільний внесок додержбюджету для вільного обігу на митній території України у розмірі 8,5 тисячігривень, але недотримані строки та умови (вимоги) митних режимів тимчасовоговвезення або транзиту, особа звільняється від адміністративноївідповідальності.

Також внесені зміни до статті 469 Митного кодексуУкраїни та Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Так, починаючи з 24 травня 2019 року за передачутранспортного засобу особистого користування, тимчасово ввезеного чи поміщеногоу митний режим транзиту, у володіння, користування або розпорядження особі, якайого не ввозила, передбачено накладення штрафу в розмірі 34 тисячі гривень.Виняток становлять випадки, коли в транспортному засобі знаходиться особа, якабезпосередньо його ввозила та використовує для підприємницької діяльності абоотримання доходів в Україні.

Також з 24 травня посадові особи Національноїполіції України зможуть складати протоколи про адміністративні правопорушенняза керування водієм транспортним засобом, щодо якого порушено обмеження,встановлені МК України, а саме:

- порушено строки його тимчасового ввезення та/абопереміщення в митному режимі транзиту;

- транспортний засіб використовується для цілейпідприємницької діяльності та/або отримання доходів в Україні;

- транспортний засіб передано у володіння,користування або розпорядження особі, яка не ввозила його на митну територіюУкраїни або не поміщувала в митний режим транзиту.

За вказані правопорушення передбачені штрафнісанкції в розмірі 8,5 тисячі гривень, а за повторне протягом року – 17 тисяч зпозбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік та звилученням авто.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора