Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Україна – єдина Соборна держава

Дата: 22.01.2019 17:29
Кількість переглядів: 655

Фото без опису

З метою зміцнення національної єдності навколо ідеї побудови соборної Української європейської держави, утвердження ідеалів свободи та демократії, в цьому році, відзначаючи 20-ту річницю Соборності, в КЗ "Чкаловська ЗОШ І-ІІІ ступенів" з 15 по 22 січня  проведено тиждень до Дня Соборності України, заходи якого спрямовані на  формування національної свідомості школярів та виховання у них почуття патріотизму.

Розпочався тиждень із підняття Державного Прапора України на території школи та оформлення інформаційного стенду щодо подій Української революції 1917-1921 років, який підготувала бібліотекар закладу Вініченко С.Л. Протягом наступних двох днів вчителі початкових класів та класні керівники 5-11 класів провели виховні години за участю учасників АТО: для 1-4 класів «Славетні імена України»; для 5-7 класів «Україна – єдина Соборна держава» та для учнів 8-11 класів «Великі творці Соборності». Продовжили тиждень вчитель фізичної культури Білий І.І. та директор нашої школи Романенко Л.Г., які стали організаторами  товариського турніру з баскетболу між збірними командами учнів старших класів     (Левадній О., Шепель В., Білий В., Богдашкін В., Кожан Д., Микало Д.) та молоддю села (Романенко М., Чуб Є., Соломатін О., Климчук Р., Петреній О.,), приуроченого дню Соборності. Переможцями цього турніру стала команда молоді села, яка виборола призовий фонд змагань (спонсором фонду виступив голова  ФГ «Байда» Голота О.Ю. ). Незважаючи на поразку, команда нашого закладу гідно боролася, за що й була відзначена суперниками, які без всяких вагань віддали їм грошову винагороду з побажаннями: «Так тримати і надалі!» Не менш захоплюючим став день понеділка, 21.01.19, коли вчитель образотворчого мистецтва Мусієнко О.С., разом із вчителями початкових класів та класними керівниками 5-7 класів провели конкурс малюнків «Я славлю рідну Україну». В цей же день вчитель історії Адамян Л.І. провела змістовну інтегровану гру-вікторину «Любіть Україну». Крім того, протягом всього тижня, в кабінеті історії під керівництвом вчителя Адамян Л.І. працював відеозал для учнів 5-11 класів «Україна – Соборна держава».

Закінчився тиждень виховним заходом «Живи, Україно, живи для краси, для сили, для правди, для волі», під час якого був підведений підсумок і під час якого «артисти» нашої школи ще раз нагадали про те, що об’єднує народ нашої держави: співучу, м’яку та лагідну українську мову; свій національний код, або ж як ми його називаємо – ментальність; свої неповторні звичаї, обряди та традиції; і звичайно – народну пісню, без якої не обходиться жодне українське свято. Захід підготували вчитель історії Адамян Л.І., педагог-організатор Канюка Т.Д. та заступник директора з ВР Овчар О.М. разом з учнями нашого закладу: учні 10 класу: Пашковський Б., Петреній Ю., учениця 9 класу Войкова А., учні 8 класу: Тишківська В., Ликова П., Поправко Е., Макаренко І.,  учні 6 класу: Мартинюк О.,       Микало А., Бурлака А, Кожан Д., Шкіндер О., Овдієнко С., учні 3 класу: Папіровник В., Максимова К., Бурлака К., Найдьон В.,  Овдієнко К., Овдієнко Є..

Свято ще раз довело, що ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Навіть зараз, в нелегкі часи для нашої Батьківщини, ми не перестаємо вірити, що територіальна цілісність України навіки залишиться непорушною, адже вона скріплена кров’ю мільйонів незламних борців минулого століття і тих, хто і зараз веде боротьбу з ворогом, який посягнув на цілісність нашої держави на сході України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора