Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Пільговий період митного оформлення автомобілів наєврономерах добігає кінця 22 лютого

Дата: 17.01.2019 15:56
Кількість переглядів: 601

Станом на 15 січня 2019 року у Запорізькій митниці ДФС у митному режимі"імпорт" громадяни оформили 415 транспортних засобів з європейськоюреєстрацією. Бюджет держави поповнився більш ніж на 24 мільйони гривень.

За автівки, що були ввезені на митну територію України та поміщені в митнірежими "транзит" або "тимчасове ввезення" сплачено близько3,3 мільйона гривень добровільного внеску.

Як відомо, упродовж 90 календарних днів з дня набуття чинності ЗаконуУкраїни "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких іншихзаконодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митнутериторію України" щодо оподаткування акцизним податком легковихтранспортних засобів, крім електромобілів, до акцизного податку будезастосовано коефіцієнт 0,5. Він застосовується у разі ввезення одного легковогоавтомобіля однією фізичною особою для власного використання. Пільговий періодтриває 90 календарних днів з дня набуття чинності відповідним законом, а саме –до 22 лютого 2019 року.

Також з 21 грудня 2018 року почав діяти Тимчасовий порядок виконання митнихформальностей під час митного оформлення транспортних засобів для їх вільногообігу на території України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора