Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Запорізькі митники попередили спробу двох громадяннезаконно скористатися пільгами при розмитненні автівок на єврономерах

Дата: 17.01.2019 15:41
Кількість переглядів: 540

Фото без опису

Нещодавно двоє громадян України звернулися до Запорізької митниці ДФС іздокументами про розмитнення двох авто на єврономерах. В обох випадках вонизазначили про пільгове нарахування акцизного податку відповідно до ЗаконуУкраїни від 08.11.2018 № 2611-VIII, тобто, за коефіцієнтом 0,5.

Але під час проведення митного контролю Автоматизованою системою аналізу тауправлінням ризиками ДФС було встановлено, що зазначені громадяни вжездійснювали митне оформлення транспортних засобів в інших митницях ДФС, де вжезастосовували пільгову ставку податку.

Оскільки законодавством передбачено, що коефіцієнт 0,5 до акцизного податкузастосовується для вживаних автівок та ввезених на митну територію Українифізичною особою для власного використання в кількості один легковийтранспортний засіб, використання пільгових ставок для митного оформлення іншихавтомобілів є протизаконним.

За неправомірне зменшення розміру митних платежів, приховування фактівпопереднього митного оформлення в іншій митниці ДФС у відношенні громадянзаведені справи про порушення митних правил за ст. 485 Митного кодексу України.Сума недоборів митних платежів за першим фактом склала майже 40,6 тисячігривень, за другим – 25,6 тисячі.

Санкція даної статті передбачає накладення адмінстягнення у вигляді штрафув розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора