Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

На Запоріжжі кількість електронних митних деклараційзросла на 2,8 тисячі

Дата: 02.01.2019 16:24
Кількість переглядів: 553

Фото без опису

З початку року фахівці Запорізької митниці ДФС оформили понад 57 тисячмитних декларацій в електронному вигляді, що на 2,8 тисячі більше у порівнянніз аналогічним періодом минулого року.

За січень-листопад відсоток митного декларування в режимі он-лайн склав 98відсотків, а середній час оформлення становив 1 годину 12 хвилин.

Як відзначають працівники митниці, завдяки комплексуорганізаційно-інформаційних заходів на сьогодні досягнута стійка динаміказростання показників митного контролю та оформлення товарів за принципом"єдиного вікна". Якщо у 2017 році у новій системі було оформлено 32,5відсотка митних декларацій, то у 2018 році цей показник зріс до 85 відсотків, ау листопаді склав 99 відсотків.

Механізм "єдиного вікна" для суб’єктів господарювання суттєвоспрощує та прискорює зовнішньоекономічні операції, адже у ньому задіяні одразувсі контролюючі структури, зокрема, митна служба, органисанітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного,екологічного та радіологічного контролю.

Крім того, сучасні ІТ-технології забезпечують ефективний контроль заповнотою сплати податків і зборів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора