Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Бюджет Чкаловської об'єднаної громади на 2019 рік ухвалено

Дата: 22.12.2018 16:07
Кількість переглядів: 880

Фото без опису

        21 січня 2018 року відбулася чергова сесія Чкаловської сільської ради. Головне питання черги денної - «Про бюджет об'єднаної територіальної громади на 2019 рік». Із доповіді заступника сільського голови - головного бухгалтера сільської ради Кривко О.Г. стало зрозуміло, що планові надходження до бюджету на 2019 рік значно зростуть у порівнянні із минулим роком, в тому числі зросла і субвенція з державного бюджету. Доповідач детально роз’яснила усі напрямки використання коштів у 2019 році. Заплановано у повному обсязі кошти на заробітну плату, нарахування, оплату електроенергії, продукти харчування, придбання предметів та матеріалів для забезпечення роботи апарату управління, закладів дошкільної освіти, культури, загальноосвітніх закладів, сімейної амбулаторії.  Заплановано кошти на благоустрій території, ремонт доріг комунальної власності, оздоровлення дітей, соціальний захист незахищених верств населення.

         Багато часу зайняло обговорення введення посади спеціаліста із соціальної роботи, який буде здійснювати прийом документів у сільській раді  для оформлення пільг, субсидій та інших соціальних виплат. А от введення посади інспектора з праці більшістю голосів відхилено у зв'язку із недостатністю коштів у сільському бюджеті.

         Найбільш суперечливим питанням стало питання розмірів заробітної плати апарату управління сільської ради, саме тому депутати розглядати та голосували видатки по заробітній платі по кожній посаді окремо та встановлювали розмір у залежності навантаження та особистого ставлення до роботи. Після гарячого активного обговорення бюджет ОТГ на 2019 рік  прийнято депутатами сільської ради одноголосно.

         Незважаючи на те, що засідання затягнулося до 20 години вечора, загалом після сесії спостерігалося загальне пожвавлення та піднесений настрій всіх присутніх. Можна сказати, що причиною цьому є заплановані позитивні зміни, які планується втілити у життя у 2019 році. То ж берімося до справи!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора