Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Громадянин вирішив пронести через "зеленийкоридор" митниці майже мільйон рублів

Дата: 12.12.2018 16:14
Кількість переглядів: 555

Фото без опису

Черговий факт незаконного ввезення валюти виявили запорізькі митники цимивихідними у міжнародному аеропорту м. Запоріжжя.

Під час оформлення пасажирів, які прилетіли рейсом з Мінську, один з нихобрав спрощений порядок проходження митного контролю. Тим самим громадянинзасвідчив про відсутність обмежених або заборонених до переміщення речей,предметів, цінностей.

Натомість після закінчення "зеленого коридору" в його ручнійнаплічній сумці було виявлено 997 500 російських рублів. Відповідно допостанови Правління НБУ від 27.05.2008 №148 така сума іноземної валюти підлягаєобов'язковому письмовому декларуванню. Таким чином, громадянин України порушивпорядок проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митногоконтролю.

Дозволений ліміт для усного декларування повернуто громадянину, сумуперевищення, а саме – 240 тисяч російських рублів, тимчасово вилучено. Стосовнонього складено протокол про порушення митних правил за ст. 471 Митного кодексуУкраїни.

Співробітники митниці наголошують – фізичні особи можуть переміщувати черездержавний кордон валютні цінності за чіткого дотримання вимог законодавства.Зокрема, громадяни мають право ввозити в Україну та вивозити за її межі готівкув сумі, що перевищує в еквіваленті 10 000 євро, виключно за умови її письмовогодекларування митному органу в повному обсязі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора