Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Спеціалісти фіскальної служби та Держпраці провели 39спільних перевірок запорізьких роботодавців

Дата: 12.12.2018 16:07
Кількість переглядів: 535

Фото без опису

За два місяці кампанії з детінізації зайнятості населення, розпочатоїКабінетом Міністрів України, на Запоріжжі проведено 39 заходів контролюпрацедавців у сферах будівництва та роздрібної торгівлі продуктами харчування.Про це повідомив в.о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій областіВалерій Манько.

Під час перевірок фахівці фіскальної служби області та ГУ Держпрацівстановили порушення законодавства про працю на 16 об'єктах. Зокрема, виявлено23 громадянина, які працювали без належного оформлення трудових відносин. Ще 44робітники трудилися на підприємствах за угодами цивільно-правового характеру,при цьому мали повний робочий день та щомісячно отримували заробітну плату.

Стосовно фактів порушень складені матеріали за ст. 265 Кодексу Законів пропрацю України, а роботодавці одразу подали 21 повідомлення про прийняття нароботу.

Також нещодавно спеціалісти Головного управління ДФС у Запорізькій областіна одному з підприємств галузі торгівлі виявили 53 робітника, зокрема,охоронців, фасувальників, менеджерів зі збуту, слюсарів-ремонтників,вантажників, а також комірника, електромонтера та інших. Вони упродовж 2018року виконували трудові функції не на підставі трудових договорів, а відповіднодо угод ЦПХ, які передбачають одноразове виконання робіт. Матеріали перевіркинаправлено до ГУ Держпраці у Запорізькій області для вжиття відповіднихзаходів.

З метою легалізації праці фіскальна служба не тільки проводить перевірки, ароз'яснювальну і профілактичну роботу. Так, після проведених зустрічей з представникамибізнесу 245 суб'єктів господарювання розширили штат та оформили трудовівідносини з 545 особами. Додаткові надходження до бюджетів склали майже мільйонгривень податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора