Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Електронні документи (довідки) з підтвердженням QR-коду

Дата: 12.12.2018 07:59
Кількість переглядів: 785

Фото без опису

            Послуга доступна для користувачів Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, які увійшли на Портал за допомогою електронного цифрового підпису (ЕЦП). Це сучасне нововведення дозволяє громадянам не виходячи з дому отримувати такі електронні документи:

  • довідку про доходи пенсіонера (загальний розмір призначеної пенсії);
  • довідку про доходи пенсіонера для призначення субсидій, що містить дані про розмір пенсії без урахування видів виплати;
  • індивідуальні відомості про застраховану особу (форма ОК-5), що містить інформацію про страховий стаж, заробітну плату та сплату страхових внесків страхувальниками;
  • витяг з Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, що містить дані про статус застрахованої особи/отримувача страхової виплати; дані про набутий страховий стаж; відомості щодо нарахованої заробітної плати, що враховується для розрахунку страхових виплат та страхового стажу; відомості про особливі умови праці, про суми добровільних внесків; дані пенсійної справи; відомості про інші види загальнообов’язкового державного соціального страхування.

 

               Зазначені електронні документи дійсні для оформлення субсидій, документів у центрах надання адміністративних послуг, посольствах, консульських та банківських установах, органах фіскальної та виконавчої служб, територіальних органах міграційної служби, тощо.

              Перевірити достовірність видачі електронних документів з QR-кодом можна через Веб-портал Пенсійного фонду України у розділі «Верифікація виданих документів» за посиланням:

 http://portal.pfu.gov.ua/sidebar/Templates/DocConfirm

            Електронний документ з QR-кодом, підписаний електронним цифровим підписом Пенсійного фонду України, згідно з чинним законодавством, є аналогом паперового документа, підписаного відповідальною особою в органів Фонду.

 

 

Інструкція щодо проведення перевірки достовірності видачі електронних документів з QR-кодом через Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України

 

         Достовірність електронного документу з QR-кодом виданого через Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України можна перевірити на офіційній сторінці порталу електронних послуг Пенсійного фонду України –http://portal.pfu.gov.ua/.

 

Крок 1.

    В розділі «Верифікація виданих документів» необхідно ввести перевірочний код документу, який розташований під QR-кодом паперового документу і натиснути кнопку «Отримати код підтвердження».

    Або за допомогою сканеру чи мобільного пристрою відсканувати QR-код, перейти за активним посиланням та натиснути кнопку «Отримати код підтвердження».

 

Крок 2.

     На мобільний номер телефону, який вказаний при замовленні довідки, прийде SMS повідомлення з кодом підтвердження , який необхідно ввести в поле «Пароль з SMS» та натиснути кнопку «Отримати документ».

     В полі попереднього перегляду з’явиться відповідний документ в електронному вигляді, що і буде підтвердженням того, що його сформовано за даними, наявними в Реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора