Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

День місцевого самоврядування

Дата: 07.12.2018 10:01
Кількість переглядів: 699

Фото без опису

        Двадцять вісім років тому саме 7 грудня 1990 року побачив світ перший Закон України «Про ради народних депутатів та місцеве і регіональне самоврядування». Тому з 1990 року розпочався процес відновлення інституту місцевого самоврядування, який має глибокі історичні корені. Шлях цей розпочинався зборами Віче, потім козацькі ради, перша  українська Конституція гетьмана Пилипа Орлика, місцеве самоврядування Української Національної республіки і нарешті нинішня система місцевого самоврядування.
       Зрештою, не так важливо, яку річницю відзначають органи місцевого самоврядування. Головне, що такий день є, бо це свято не лише депутатів і тих, хто працює в місцевій владі, а й усіх виборців, бо вони теж зацікавлені в розвитку самоврядування.

      Сьогодні на органи місцевого самоврядування покладена велика відповідальність за соціально-економічний стан територіальних громад, за благополуччя їхніх жителів, за створення комфортних умов для проживання мешканців сіл, селищ, міст, що в кінцевому результаті зробить нашу державу сильною та заможною, бо нічого на світі немає краще нашої землі.

     До складу Чкаловської сільської обєднаної територіальної громади входить 14 депутатів: Бабич Ірина Григорівна, Голота Олексій Юрійович, Кривко Тетяна Борисівна, Горлач Віталій Якович, Богославський Віктор Анатолійович, Корнєва Тетяна Данилівна, Ісаєв Віктор Васильович, Заторський Володимир Володимирович, Нагога Ігор Олександрович,  Попович Григорій Федорович, Бедюх Іван Іванович, Пилипенко Людмила Валентинівна, Шкрум Андрій Петрович, Лагода Микола Степанович. У більшості, це люди з активною життєвою позицією, які на громадських засадах добросовісно виконують обов'язки зв'язківця, який несе в маси інформацію щодо роботи сільської ради та її виконавчого комітету. Вони завжди тримають руку на пульсі життя, першими дізнаються про горе і радощі в сім'ях наших громадян, а тому першими приходять їм на допомогу у будь-яку погоду і за будь-яких обставин. 

       Постійну активну участь у всіх процесах місцевого самоврядування приймає депутат обласної ради Голота Юрій Васильович. За кошти його депутатського фонду у 2018 році придбано два автомобілі та компютерну техніку для Чкаловської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

       Не менш важливою для сілсььких мешканців є робота районних депутатів: Гулак Ліани Володимирівни, Малова Віктора Миколайовича, Шепеля Сергія Федоровича, Камалієва Залумбека Агакерімовича. Саме вони відстоюють інтереси нашої громади в районі.

       Традиції місцевого самоврядування в Україні мають глибокі коріння так, як і історія наших сільських рад. Адже на території новоствореної Чкаловської об’єднаної територіальної громади було 5 сільських рад. І за роки їхнього існування звісно багато працювало достойних людей, професіоналів своєї справи. І сьогоднішній день – це також їх свято, адже кожен з них вклав в історію розвитку сільських рад часточку своєї душі, здоров’я, життя. Вітаємо ветеранів місцевого самоврядування Корніївської сільської ради – голів  Масаликіна Василя Миколайовича та Овечкіна Юрія Аркадійовича; секретарів – Чупину Ларису Дмитрівну та Дерендяєву Галину Федорівну.

 Гоголівської сільської ради – Голів Бедим Катерину Іллівну та Івова Миколу Миколайовича;секретаря – Петрів Людмилу Ярославівну.

 Калинівської сільської ради – голову – Шкрума Андрія Петровича; секретарів – Яценко Клавдію Федорівну та Лагоду Ольгу Дмитрівну.

Зеленогаївської сільської ради – голів – Покадько Ларису Миколаївну, Камалієва Залумбека Агакерімовича та Лобач Ларису Володимирівну; секретарів – Харченко Людмилу Володимирівну та Мажай Ольгу Василівну.

Чкаловської сільської ради – голів – Левадню Варвару Василівну та Москальова Володимира Івановича; секретаря – Пархоменко Раїсу Тимофіївну.

З днем місцевого самоврядування

Щиро ми вітаєм вас!

Щоб трудились для народу

Кожен день, та кожен час!

Шанування вам я зичу

Від людей хороших,

За собою хай не кличуть

Вас постійно гроші!

Нехай мир буде в домівці,

Благодать в родині,

Пиріг свіжий на столі,

Та добро у скрині!

          Нехай все усе в вас буде,

         Так, як людям треба,

         Й підкидають нехай потім

         Вони аж до неба!

         Хай злітає ваша слава

         Аж на вищі гори,

         Нехай буде у душі

         Щастя ціле море!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора