Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Запорізькі митники роз'яснили власникам авто наєврономерах порядок митного оформлення

Дата: 05.12.2018 15:50
Кількість переглядів: 577

Фото без опису

На робочій зустрічі з власниками автомобілів з іноземною реєстрацієюкерівники Запорізької митниці ДФС надали роз’яснення та відповіли на найбільшактуальні запитання, що виникають у користувачів транспортних засобів, ввезенихв Україну в митних режимах "транзит" або "тимчасовеввезення".

Фахівці Запорізької митниці ДФС звернули увагу автомобілістів, що змінизаконодавства, які діють від 25 листопада, стосуються тільки вживаних легковихавтомобілів. Зокрема, було наголошено, що для їхнього декларування та випуску увільний обіг громадянин може звернутися до будь-якої регіональної митниці, а нетільки за місцем реєстрації або тих, що знаходяться у пунктах пропуску черездержавний кордон.

Для випуску автомобіля у вільний обіг громадянин повинен надати документи:

- на право власності на авто;

- про зняття цього авто з обліку в іншій країні;

- документи, що підтверджують вартість автомобіля;

- документи, що містять відомості про технічні характеристики автомобіля (технічнийпаспорт);

- митну декларацію за встановленою формою.

Сертифікат відповідності екологічним нормам ЄВРО 5 не вимагатимуть.

Як повідомили представники митниці, для надання консультацій щодо порядкумитного оформлення транспортних засобів у Запорізькій митниці ДФС працюють двітелефонні лінії: +38 (061) 286-00-53, +38 (061) 286-03-15. Щоденно, з 9-00 до18-00 (по п'ятницях – до 16-45) за цими номерами власники автівок можутьотримати роз'яснення. Крім того, вони мають можливість безпосередньо звернутисядо митного посту "Запоріжжя – центральний" (м. Запоріжжя, вул.Привокзальна 9а).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора