Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Як законно завезти до України авто з Європи? Відповідаютьфахівці Запорізької митниці ДФС

Дата: 05.12.2018 15:47
Кількість переглядів: 553

Про новації ввезення транспортних засобів на митну територію України вефірі телеканалу ТВ5 розповіла начальник управління організації митногоконтролю та оформлення Запорізької митниці ДФС Оксана Жездріна.

Зокрема вона зазначила, що за новими правилами громадяни-резиденти маютьправо переміщувати транспортний засіб, що зареєстрований за межами України, врежимі транзиту за умови сплати грошової застави в розмірі митних платежів, щопідлягають сплаті при ввезенні таких автомобілів на митну територію України зметою вільного обігу.

Таким чином, резидент сплачує заставу під час ввезення автівки з іноземноюреєстрацією на митну територію України, а після підтвердження вивезення –грошова застава йому повертається.

Що стосується відповідальності за порушення митних правил при ввезенніавтомобілів з іноземною реєстрацією, то на сьогодні вона не змінюється іпротягом 180 днів буде такою ж, як і передбачалося раніше. Проте через 180днів, після набуття чинності закону, такі пільгові умови скасовуються івступають у дію нові санкції щодо порушення вказаних митних правил.

При перевищенні строку транзиту або тимчасового ввезення транспортногозасобу з іноземною реєстрацією більше ніж на 30 діб, власнику такого автомобілязагрожує штраф у розмірі 170 тис. грн. або конфіскація транспортного засобу зарішенням суду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора