Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Хто справжній козак, той бере участь у змаганнях «Козацький гарт»

Дата: 21.11.2018 16:45
Кількість переглядів: 699

Фото без опису

Запорізька Січ... Мабуть, немає жодної людини на нашій Україні, яка б не знала про славну Січ, про січове козацтво, їхнє лицарство.

- На нашій Україні, ще в давнії часи,  хто були кращі хлопці? (всі присутні на святі) —  козаки!  Тому і тут сьогодні змагатись будем, щоб показати: в Запорізькім краї ми - кращі козаки! 

Саме такими словами ведучих та вигуками у відповідь гостей про козаків розпочалися змагання фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів «Козацький гарт», який пройшов 15 листопада 2018 року на території Чкаловської школи. В змаганнях взяли участь команди школярів із трьох шкіл: Калинівської ЗОШ, Корніївської ЗОШ та Чкаловської ЗОШ. Не дивлячись на запеклу боротьбу в змаганнях «Олімпійське лелеченя», яке відбулося тиждень тому, діти з новими силами, натхненням та фізичною спортивною підготовкою знову зібралися і показали всім присутнім гарні результати та ще раз довели, що ми - справжні нащадки козацького роду!

Нам дуже приємно, коли наш заклад відвідують шановні гості. Тож були неймовірно задоволені, коли на наше свято завітали начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Чкаловської сільської ради Бабаніна І.В. та методист методичного кабінету відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Чкаловської сільської ради Роїк В.М.

Змагання розпочалися…  Пройшло п'ять конкурсів: «Стрибки на скакалці» (І місце – Калинівська ЗОШ, ІІ місце Чкаловська ЗОШ, ІІІ місце – Корніївська ЗОШ) де, до речі, учні Калинівського закладу лише на 1 бал випередили учнів нашої школи з рахунком 485:484; «Човниковий біг» (І місце- Чкаловська ЗОШ, ІІ місце – Калинівська ЗОШ, ІІІ місце – Корніївська ЗОШ). Наступний етап змагань - «Стрибки з місця», який був не менш цікавим  та захоплюючим  (І місце – Чкаловська ЗОШ, ІІ місце – Калинівська ЗОШ, ІІІ місце – Корніївська ЗОШ). Потім відбулася естафета, на якій команди зуміли проявити свою спритність і ще раз показали те, що вони в гарній фізичній формі (І місце – Калинівська ЗОШ,  ІІ місце – Чкаловська ЗОШ, ІІІ місце – Корніївська ЗОШ). Останнім конкурсом і, мабуть, самим цікавим з усіх попередніх був конкурс «Перетягування канату», де точилась неймовірно запекла боротьба, під час якої в усіх присутніх було багато емоцій та хвилювань. В результаті  І місце виборола команда КЗ «Чкаловська ЗОШ   І-ІІІ ступенів», ІІ місце посіла команда КЗ «Калинівська ЗОШ І-ІІІ ступенів», ІІІ місце – КЗ «Корніївська ЗОШ  І-ІІІ ступенів».

         Ось і закінчилися змагання, команди показали, що вони – гідні нащадки славного козацького роду, справжні козаки. Підводячи підсумки всіх конкурсів, судді розподілили місця таким чином: І місце -  команда   КЗ «Чкаловська ЗОШ І-ІІІ ступенів», ІІ місце –  команда КЗ «Калинівська ЗОШ   І-ІІІ ступенів» та ІІІ місце – команда школярів КЗ «Корніївська ЗОШ   І-ІІІ ступенів».

          Дякуємо  нашим дужим, спритним та сміливим учасникам та їхнім керівникам: Остроконю Ю.А., Клипач І.Й. та Білому І.І. Ви довели, що козацька слава ніколи не згасне в наших краях.

         Від свого імені, хочу сказати: «Навчайтеся бути здоровими, дужими та сміливими! І навчайте цього інших людей, що оточують вас. Успіхів вам і здоров’я.»

                                             О.Овчар, ЗВР КЗ «Чкаловська ЗОШ І-ІІІ ступенів»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора