Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Пільги при розмитненні автомобілів

Дата: 16.11.2018 10:24
Кількість переглядів: 664

Фото без опису

У Запорізькій області у період з серпня 2016 року по 31 липня 2018 рокуввезено з-за кордону 907 легкових автівок. Власники 859 транспортних засобівскористалися пільгами при їх розмитненні.

Найбільш популярними марками серед імпортованих автостали Volkswagen (203), Renault (121), Nissan (76), Ford (65), Mercedes-Benz(63) та Skoda (50). Із загальної кількості 77 автомобілів мають електричний типдвигуна, 524 – дизельний, 297 – бензиновий тощо.

Під час митного оформлення транспортного засобу його власник надаєдомитного органу інвойс, що містить відомості щодо вартості автомобіля, у томучислі, якщо він був придбаний на інтернет-аукціоні. Розрахунок митної вартостіавто складається з вартості самого транспортного засобу, суми зборів (якщо такіпередбачені інтернет-аукціоном), вартості їх страхування (якщо здійснювалося)та перевезення (фрахту) до моменту перетинання ними митного кордону України.

При митному оформленні автівок та електромобілів громадяни можутьскористатися пільгами.

По-перше, до кінця цього року звільнені від оподаткування акцизним податкомта податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію Українитранспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами.

По-друге, до 31 грудня 2018 року знижено ставки акцизного податку налегкові автомобілі та інші моторні транспортні засоби, призначені дляперевезення людей, включаючи вантажопасажирські автомобілі-фургони та гоночніавтомобілі, що були у використанні.

Однак, знижені ставки акцизного податку не застосовуються для легковихавтомобілів, якщо вони:

-мають походження з країни, визнаної державою-окупантомзгідно із законом України та/або визнаної державою-агресором по відношенню доУкраїни згідно із законодавством, або ввозяться з території такоїдержави-окупанта (агресора) та/або з окупованої території України, визначеноїтакою згідно із законом України;

-вироблені до 1 січня 2010 року;

-ввозяться на митну територію України особою для власноговикористання або на користь інших осіб за договорами купівлі-продажу, міни,поставки, дарування, комісії, доручення, поруки, інших господарських тацивільно-правових договорів або за рішенням суду в кількості понад одинлегковий автомобіль протягом календарного року.

Під час оформлення фахівці митниці ретельно перевіряють надану платникомінформацію, зіставляють дані та інші відомості, що дають право на преференції.Серед найбільш поширених випадків надання недостовірних відомостей, яківикористовують порушники під час розмитнення автомобілів – заниження реальноївартості автомобілів, оскільки мито та податок на додану вартість стягується увідсотках від вартості транспортних засобів; завищення року виготовленняавтомобілів, адже для транспортних засобів, виготовлених до 2010 року, діютьбільші ставки акцизного податку аніж для транспортних засобів, виготовленихпісля 1 січня 2010 року.

Аби уникнути штрафних санкцій, фахівці Запорізької митниці застерігаютьгромадян сумлінно виконувати норми законодавства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора