Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Веселівська районна філія Запорізького обласного центру зайнятості інформує

Дата: 09.11.2018 16:49
Кількість переглядів: 676

За сприяння служби зайнятості протягом січня-жовтня 2018 року 820 осіб знайшли роботу

 

Протягом січня-жовтня 2018 року комплекс різноманітних послуг та матеріального забезпечення отримали 1057 безробітних, які перебували на обліку служби зайнятості, що на 26 осіб більше минулорічного показника.

В службу зайнятості підприємствами надано інформацію про наявність 752 вільних робочих місць та вакантних посад, що на 34 вакансій більше, ніж за відповідний період минулого року.

За сприяння служби зайнятості протягом січня-жовтня 2018 року 506 безробітних знайшли роботу, в тому числі  314 осіб працевлаштовані до набуття безробітного, 72 особи працевлаштувались самостійно та за цивільно-правовими угодами. З початку року 1  особа започаткувала власну справу за рахунок отримання допомоги по безробіттю одноразово, 109 безробітних проходили професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації.

З початку року 417 безробітних брало участь в громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру.

Кількість вакансій у базі даних Веселівської районної філії ЗОЦЗ на 1 листопада 2018 року становила 9 одиниць. Найпопулярнішими професіями, на які нині існує попит, є професії кваліфікованих робітників – продавці, слюсарі, водії, електромонтери. Роботодавці також шукають бухгалтерів, вчителів та економістів з відповідним досвідом роботи.

Станом на 1 листопада 2018 року на обліку в Веселівської районної філії ЗОЦЗ перебуває 262 безробітних ,з них 202 особи отримують допомогу по безробіттю  .   Середній розмір допомоги по безробіттю склав 2302грн.

На кінець звітного періоду:

  • Середня тривалість безробіття на протязі 2018 року складає 140 днів;
  • Середня тривалість безробіття на 31 жовтня 2018року – 77днів;
  • Середня тривалість пошуку роботи – 133днів;
  • Середній розмір оплати праці в розрахунку на вакансію – 4048грн.
  • Середня тривалість укомплектування вакансій – 4 днів;

 

         В роботу служби зайнятості постійно впроваджуються нові мобільні сервіси з метою наближення послуг до клієнтів. Так функціонує «електронна черга», «Електронний кабінет роботодавця», «кабінет безробітного», де кожен  бажаючий може отримати великий спектр потрібної йому інформації.

Запроваджена онлайн-профорієнтація - веб-базована платформа «МОЯ ПРОФЕСІЯ: консультаційна мережа». Відтепер система профорієнтаційного діагностування стала загальнодоступною, усі бажаючі мають можливість отримати послуги з профорієнтації дистанційно у он-лайн форматі без відвідування центру зайнятості.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора