Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Найважливіші наразі це питання сільської медицини

Дата: 28.06.2018 17:00
Кількість переглядів: 953

Фото без опису

         27 червня 2018 року відбулася 10 позачергова сесія Чкаловської сільської ради, на якій розглянуто ряд важливих питань стосовно медицини.

        На засіданні був присутній головний лікар Веселівської ЦРЛ Колісник Олександр Миколайович, який звернувся до депутатів із проханням якнайшвидше визначитися із позицією щодо майна колишнього центру ПМСД, яке наразі передали тимчасово до його відання. Олександр Миколайович рекомендував відмовитися від частини будівлі, оскільки на її утримання необхідно буде значні кошти, а саме на переоформлення електроенергії, охорону, опалення і т.д. Головний лікар довів іншу важливу для депутатів інформацію щодо майбутньої долі медичних закладів у районі.

        В свою чергу депутати сільської ради довели до відома головного лікаря, який є депутатом районної ради, свою стурбованість позицією районної ради, яка більшість районного майна передає одній громаді Веселівській селищній раді. Тим самим створює перепони та труднощі новоствореній Чкаловській громаді, ігноруючи державні стратегії, принципи децентралізації та Перспективний план об'єднання, створює умови не для розвитку малих громад, а для їх зубожіння та    діє за принципом «один район – одна громада».

         Після тривалих обговорень депутати сільської ради одностайно прийняли два рішення щодо затвердження акту приймання-передачі майна від комунального закладу охорони здоров'я «Веселівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Веселівської районної ради Запорізької області та прийняли звернення депутатів Чкаловської сільської ради до Веселівської районної ради з приводу розподілу майна спільної комунальної власності сіл та селищ Веселівського району Запорізької області, яким заявили про свої наміри, бажання та право отримати у комунальну власність частину рухомого, нерухомого майна, обладнання та інвентарю колишнього комунального закладу охорони здоров'я «Веселівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Веселівської районної ради Запорізької області.

         Емоційним та тривалим було обговорення структури новоствореного Комунального некомерційного підприємства «Чкаловська амбулаторія групової практики сімейної медицини», але врешті решт рішення було прийнято одноголосно.  Прийняття майна закладів медицини та затвердження  структури амбулаторії є вкрай важливими та необхідними для оформлення ліцензії на медичну діяльність.

        Державна реформа медицини вкрай складно просувається на сільських територіях. Після проведеної роботи по створенню  КНП «Чкаловська АГПСМ», забезпечення її компютерною технікою,  сільська рада продовжує вирішувати питання проведення тендеру по закупівлі автомобілів для сімейних лікарів, прийняття від райради майна закладів первинної медицини, кадрового забезпечення, а головне це сімейними лікарями та забезпечення медичними послугами мешканців усіх сіл громади.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора