Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Стежинками рідного села

Дата: 11.02.2018 02:43
Кількість переглядів: 863

Фото без описуВ дитинстві відкриваєш материк, Котрий назветься потім – Батьківщина. Ліна Костенко

Рідний край! Скільки краси та доброти втілено в цих двох словах. Для кожного вони по-особливому прекрасні. Юні вихованці КДНЗ «Вербиченька» села Чкалове продовжують досліджувати свій рідний край та знайомитися з його історичними перлинами.

Так, напередодні святкування Дня Захисника Вітчизни, Дня Козацтва та свята Покрови Пресвятої Богородиці маленькі дошкільнята відвідали сільський Будинок Культури, а саме світлицю – головну кімнату української оселі. Директор будинку культури Овдієнко Надія Іванівна люб'язно продемонструвала дітлахам колоритні предмети побуту українського народу. Діти були неймовірно вражені експонатами, оскільки більшість з них уже вийшли із вжитку. Малюки мали змогу не лише спостерігати за предметами на відстані, а й також досліджували деякі з них власноруч. Ми дуже вдячні Надії Іванівні за надану можливість зазирнути у минуле нашого народу.Фото без опису

Ще одна екскурсія, приурочена до дня української писемності та мови, відбулася до царини книг – сільської бібліотеки. Бібліотекар Гановська Наталія Петрівна ознайомила дітей із книжечками для малечі, провела цікавий та пізнавальний екскурс бібліотекою, розповідала  пізнавальні історії, пов'язані із літературою для найменших. Вихованці із задоволенням поринули у світ книг, відгадували загадки про казкових героїв, милувалися дитячими експозиціями, представленими у бібліотеці. Ми щиро вдячні Наталії Петрівні за змістовну та захоплюючу подорож до світу книг.

Наш рідний край завжди буде символом материнської любові, батьківського захисту та співом солов'я. Батьківщина у кожному із нас. Тож плекаймо любов до неї у своїх серцях та серцях наших дітей.

Карина Стовбур

Вихователь КДНЗ «Вербиченька»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора