Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

ПРЕСРЕЛІЗ Програми та послуги служби зайнятості для внутрішньо переміщених осіб

Дата: 31.01.2024 13:41
Кількість переглядів: 46

Фото без опису

Державна служба зайнятості впроваджує активні програми сприяння зайнятості, пропонує ряд сервісів та послуг, спрямованих на сприяння у працевлаштуванні переселенців на новому місці. Це, зокрема – підбір роботи, започаткування власної справи шляхом участі у грантових програмах, отримання ваучера на навчання тощо.

Роботодавці можуть скористатися програмами отримання компенсацій за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

 

Основні програми та послуги служби зайнятості для ВПО

 

  1. Послуги з працевлаштування.

Фахівці служби зайнятості здійснюють індивідуальний підбір вакансій для кожної людини з урахуванням отриманої освіти, фахової підготовки, професійного досвіду та здобутих компетенцій.

  1. Набуття статусу зареєстрованого безробітного.

Реєстрація безробітних у службі може відбуватися у такі способи:

особисто, під час відвідування центру зайнятості;

через єдиний державний портал електронних послуг або мобільний застосунок Дія.

Розмір допомоги по безробіттю для кожної людини визначається індивідуально. Для визначення орієнтовного розміру своєї допомоги ви можете скористатися відповідною послугою чат-бота у Telegram.

Допомога по безробіттю призначається з першого дня після надання статусу безробітного та в період дії воєнного стану її тривалість не може перевищувати 90 календарних днів.

Особи, зацікавлені в пошуку роботи, можуть здійснювати його самостійно на Єдиному порталі вакансій або оформити підписку на вакансії через чат-боти у Telegram  та Viber

Але слід пам’ятати, що звернення до служби зайнятості може значно прискорити процес працевлаштування, оскільки фахівці служби здійснюють підбір кандидатів під конкретні замовлення роботодавців, зокрема – з організацією професійної підготовки безробітних безпосередньо на майбутньому робочому місці (стажування).

  1. Сприяння тимчасовій зайнятості.

Служба зайнятості організовує для безробітних:

  1. Професійне навчання та надання ваучерів. 

За сприяння служби зайнятості громадяни з-поміж зареєстрованих безробітних можуть за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття пройти професійне навчання: професійну підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації.

Професійне навчання здійснюється у закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, у тому числі в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Громадяни, які мають професійно-технічну чи вищу освіту, не зареєстровані у службі зайнятості як безробітні, можуть безоплатно отримати від служби зайнятості ваучер на навчання та підвищити свій професійний рівень.

  1. Надання грантів для створення або розвитку власної справи.

У рамках реалізації урядового проєкту єРобота служба зайнятості пропонує для ВПО скористатись грантовою програмою «Власна справа» – розмір мікрогрантів становить від 50 до 250 тисяч гривень.

Подати заяву на участь у цій та інших грантових програмах разом із бізнес-планом можна через Портал Дія.

  1. Надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування ВПО.

Служба зайнятості реалізує дві програми надання компенсацій роботодавцям: за працевлаштування ВПО та за працевлаштування ВПО під час дії воєнного стану.

Зауважимо, що з 1 січня цього року розмір компенсацій за програмою працевлаштування ВПО під час дії воєнного стану підвищено до    7 100 грн на місяць, а з квітня компенсація становитиме 8 000 грн на місяць. Також збільшено тривалість виплати такої допомоги – з двох до трьох місяців, а за працевлаштування ВПО, які мають інвалідність, роботодавець зможе отримувати компенсацію 6 місяців.

 

За додатковою інформацією звертайтесь до Сontact-центру Запорізького обласного центру зайнятості за тел.: 0 800 33 67 28 або пишіть у наш Телеграм.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора