Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРОХОДИТЬ АКТИВНА КАМПАНІЯ З ВАКЦИНАЦІЇ ПРОТИ COVID-19 ТА ПОЛІОМІЄЛІТУ

Дата: 07.02.2022 08:20
Кількість переглядів: 336

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Сьогодні під головуванням очільника Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха відбулось засідання регіональної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На нараді були присутні заступники голови ЗОДА Руслан Шиханов та Геннадій Тімченко, керівник апарату ЗОДА Зінаїда Бойко, директор Департаменту охорони здоров’я Олексій Кулинич та директор Департаменту з питань цивільного захисту населення Андрій Булавінов.

Нарада почалась з хвилини мовчання: учасники згадали загиблих у пожежі у Запорізькій обласній інфекційній лікарні. Пожежа сталася у ніч з 3 на 4 лютого 2021 року у відділенні для хворих на коронавірусну хворобу. Внаслідок пожежі загинуло 4 особи, зокрема, 3 пацієнти, які були підключені до апаратів штучної вентиляції легень, та 1 лікар.

Заступник генерального директора - завідувач відділу дослідження біологічних факторів Державної установи "Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України" Олександр Мащак розповів про стан протидії коронавірусу у Запорізькій області. Як він зазначив, у регіоні спостерігалось незначне покращення епідемічної ситуації та зниження кількості заражених COVID-19 лише на початку року. Наразі рівень розповсюдження хвороби в 3 рази більше, ніж у той самий період минулого року. 

Суттєво збільшилась захворюваність дітей: майже кожен 3 захворілий – дитина. Також спостерігається сплеск зараження та летальність  серед осіб 60+. Тому особлива увага має приділятися вакцинації саме цій категорії населення.

Також учасники заходу обговорили хід вакцинальної кампанії у регіоні. 

Спостерігається тенденція зниження темпів імунізації у всіх громадах. Протягом останньої доби (03.02.2022) в області проведено 3308 щеплень. Першу дозу отримали 1048 осіб, другу – 1366. Додаткових доз отримали 3 особи, ревакциновано 891 особа. Станом на 3 лютого забезпеченість вакцинами нормальна. Зауважили, що у Запорізькій області знову наявна вакцина Короновак. Наразі лише 39,5 % мають повний курс щеплення.

Окрім цього, Олександр Мащак надав пропозицію про переведення навчальних закладів на дистанційне навчання у зв'язку із стрімким поширенням коронавірусної хвороби. Вирішувати питання будуть на місцях.

Директор Департаменту охорони здоров'я Олексій Кулинич доповів, що завантаженість ліжок в регіоні становить 23%, що є доволі низьким в порівнянні з іншими областями. Наразі лікарні повністю готові і забезпечені киснем, за потреби, будуть розгорнуті додаткові ліжка.

Крім того, Олександр Старух нагадав про важливість рутинних щеплень. Голова підкреслив, що рівень проведення рутинної вакцинації покращилася в порівнянні з минулими роками. Проте, важливо зберігати цю тенденцію, особливо зараз, коли на території  України відбувається сплеск поліомієліту. З 1 лютого розпочалась кампанія зі щеплення дітей, які ще не отримали його. Кампанія буде тривати 3 тижні. Вакцина в Запорізькому регіоні вже наявна у достатній кількості. Наразі вже щеплено 530 дітей. Щеплення проходить на двох платформах: у закладах охорони здоров’я та у закладах дошкільної освіти.

 

Департамент культури та інформаційної політики


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора