Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Спорт-це здоров'я!

Дата: 18.09.2019 08:37
Кількість переглядів: 575

Фото без опису

Всім відомо, що найціннішим скарбом для людини є здоров’я. А кращим другом здоров’я був і залишається спорт. Доброю традицією у нашій школі стало проводити напередодні Дня фізичної культури та спорту Олімпійський тиждень. Важливість та популярність спорту цілком виправдана. Адже спорт- це не тільки самоорганізація і дисципліна, здоров’я і молодість, елемент культури і стиль життя - це саме життя, рух вперед! Спорт є одним із головних чинників, який впливає на фізичний розвиток та здоров'я дитини. Тому  наша шкільна родина намагається дотримуватись цих принципів.

Тиждень розпочався урочистою лінійкою з підняттям олімпійського прапора. Виступи учнів та директора школи були спрямовані на збагачення знань стосовно олімпійських видів спорту, історії олімпійських ігор, пропаганді здорового способу життя. Щоб запалити Олімпійський вогонь, учні показали  спритність та  витривалість на спортивному майданчику.  Закінчився захід  запалюванням Олімпійського вогню Зевсом та капітанами команд.

Протягом тижня з великим задоволенням та ентузіазмом учні 11 класу Петреній Юлія, Ланець Наталія, Туревич Єлизавета, Шматко Олексій , Мандик Максим працювали кореспондентами. Інтерв'ю для  відеорепортажу «Що для вас означає вести здоровий спосіб життя» брали у вчителів, жителів села, навіть  сільський голова Калиновський С.В. знайшов час, щоб поспілкуватися з  учнями. Відповіді змонтували і в результаті отримали цікавий і пізнавальний фільм, який переглянули всією школою. Своє ставлення до спорту учні 1-6 класів відобразили в малюнках, представлених на виставці «Ми-майбутні олімпійці» (вчитель образотворчого мистецтва Щербакова А.Г.). Кращими визнано малюнки: І місце - Охріменко Даша (2 клас), Дорошенков Ярослав           (4 клас), ІІ місце – Ем Роман і Волкова Ірина учні 1 класу, ІІІ місце – Клипач Геннадій

(3 клас) та Папіровник Вероніка (4 клас). Учні 7-11 класів підготували незвичайні та цікаві фотоколажі «Спорт – це сила, сила – це здоров'я, здоров'я – це життя!». Дізнатися корисну інформацію можна було  зі стенду «Спорт-здоров'я і культура нації», оформленого бібліотекарем школи Вінніченко С.Л. 

Класними керівниками та вчителями початкових класів ЗЗСО проведені години спілкування: учні 1-4 класів переглянули мультфільм «Як козаки олімпійцями стали», учні 5-7 класів - відеофільм «Відродження олімпійських ігор».

Учні  початкових класів із задоволенням взяли участь у спортивних змаганнях «Олімпійська надія». Учасники 2 команд продемонстрували швидкість, влучність, силу. Перемогла - дружба .

Хочеться подякувати директору Зеленогаївського Будинку культури Покадько С.В., який провів цікаві і захоплюючі «Ігри патріотів» для учнів старших класів. Перемогу вибороли: в І категорії 1 місце - Овдієнко Микола, 2 місце - Лобач Богдан, 3 місце - Туревич Станіслав, в 2 категорії 1 місце - Бабаян Станіслав, 2 місце - Овдієнко Сергій, 3 місце - Капітан Віктор. Переможці нагороджені грамотами та медалями.

Останній день тижня пройшов під девізом «Щоб вам мати силу «нашу» –

треба їсти завжди кашу». Смачну «козацьку» кашу з димком учні всієї школи, після організованого пішоходного переходу, із задоволенням смакували в дубовому гаю.иждень в ДВУОР ім. С. Бубки

 Олімпійський тиждень був насичений, цікавий та змістовний.
Бажаємо всім, хто любить спорт, тільки перемог – як на спортивних майданчиках, так і за їх межами!

 

                    Практичний психолог КЗ «Чкаловська ЗОШ І-ІІІ ступенів» Л.Роїк

                    та заступник директора з виховної роботи  О.Овчар



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора