Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

ПРОГРАМА ВІДНОВЛЕННЯ УКРАЇНИ: ПЛАНУЄТЬСЯ БУДІВНИЦТВО ЖИТЛА ДЛЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

Дата: 18.02.2022 11:21
Кількість переглядів: 220

Фото без опису

 

У межах «Програми з відновлення України» планується, зокрема, будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб у громадах. Ця програма реалізується за рахунок коштів позики Європейського інвестиційного банку, відповідно до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ). Йдеться про 340 млн євро, які будуть спрямовані на відновлення соціальної інфраструктури у східних регіонах та регіонах, де проживає значна кількість внутрішньо переміщених осіб.  Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря.

  • Мінрегіон і надалі працюватиме над розв’язанням житлового питання для внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, будівництво житла можливе за рахунок “Програми з відновлення України”, —  наголосив Іван Лукеря.

Зазначимо, наприкінці 2021 року Уряд затвердив порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим на реалізацію проєктів у межах «Програми з відновлення України».

Відповідна субвенція надається на безповоротній основі громадам в рамках Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком. 

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов зазначив, що забезпечення житлом залишається одним з найгостріших соціальних питань в Україні та особливо актуальним — для внутрішньо переміщених осіб.


 

За матеріалами Міністерства розвитку громад та територій України 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора